Dünya Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen stil 85 Kg.’da Sakarya’lı Metehan Başar altın madalya kazandı.
Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın Grekoromen stil 85 Kg. finalinde Milli Grekoromenci Metehan Başar, Alman rakibi Denis Kudla'yı 2-1 yenerek dünya şampiyonluğuna ulaştı.
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Paris’ten Dünya Şampiyonluğu ile ayrılan Milli Güreşçimiz Metehan Başar’ı,  tebrik ediyorum. Başar, ilimizin ve aynı zamanda ülkemizin adını tüm dünya’ya en iyi şekilde duyurdu. Kendisi ile ne kadar övünsek azdır. Türk Bayrağını tüm dünya ülkeleri arasında zirveye çıkartan Metehan kardeşimizle , onur ve gurur duyuyoruz.  “ şeklinde konuştu.
Milli Güreşçi Metehan Başar, Paris’teki Dünya Güreş Şampiyonasında çeyrek final öncesinde Nikolay Bayryakov'u, çeyrek finalde Robert Kobiashvili'yi ve yarı finalde Davit Chakvetadze'yi mağlup ederek adını finale yazdırdı. 
Finalde Alman rakibi Denis Kudla ile karşılaşan Başar, rakibini 2-1 mağlup ederek Türkiye adına günün ilk ve tek altın madalyasını kazanarak Dünya Şampiyonluğu elde etti.
Grekoromen stil 85 kg.’da Dünya Şampiyonu olan Milli Güreşçi Metehan Başar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Metehan Başar, "Hocalarım bana inanıyordu, ben de altın madalya alacağıma inanıyordum. Allah'ıma hamd olsun ki şampiyon oldum. Buraya gelene kadar birçok kamptan geçtik. İnşallah benden sonra da çok altın madalya geleceğini umut ediyorum." diye konuştu.
Bundan sonraki hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyonluk olduğunu aktaran Başar;  "En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. 2020'ye kadar eksiklerimi tamamlayıp, ülkeme şampiyon olarak dönmek istiyorum." Şeklinde konuştu. 
Tebrik üstüne tebrik 
Metehan Başar, madalya töreninden sonra kendisini telefonla arayarak tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olimpiyatlarda da madalya alacağının sözünü verdi.
Dünya şampiyonu güreşçi, telefonda konuştuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a,"İyi bir haber verdiğim için çok mutluyum. Ben de 2020'yi bekliyorum. Allah'ın izniyle o altın madalyayı da size getireceğim." dedi.
Metehan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili ise, "Cumhurbaşkanımız, sporu ve sporcuyu çok destekliyor. Çok sağ olsun. O, böyle ilgili olduğu sürece bu ülkeden çok şampiyon çıkar. Allah'ın izniyle birçok altın madalyayı ülkemize getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Metehen Başar’ı Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak , diğer bakan , millletvekilleri de tebrik ederek, ülkemiz adına kazandırdığı Dünya Şampiyonluğuyla gurur duyduklarını belirtiler.

METEHAN BAŞAR :
2011 Avrupa Dünya Gençler 3.sü
2015 Avrupa Oyunları 3.sü
2017 Avrupa 2.si
2017 Dünya Şampiyonu