Sakarya’lı Milli Kürekçiler, Balkan Şampiyonasından başarıyla  ile ayrıldı. 
Her yıl Eylül ayının 2.Haftasında düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası bu yıl 09-10 Eylül tarihlerinde İstanbul / Haliç’te düzenlendi. Balkan Kürek Şampiyonası'nın son gününde 2'si altın 7 madalya kazanan Türk Milli Takımı, organizasyonu Yunanistan'ın ardından 2. sırada tamamladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğinde Haliç'te düzenlenen ve iki gün süren organizasyonda, 7 ülkeden 221 sporcu, 21 kategoride yarıştı.
Sütlüce açıklarında başlayıp, Balat açıklarında sona eren ve Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Romanya'nın yer aldığı şampiyonada, 96 puanla Yunanistan ilk sırayı alırken, Türkiye 76 puanla ikinci, Romanya 71 puanla 3. oldu.
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; İstanbul’da yapılan Balkan Kürek Şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden, Şevval Koç, Azra Alkan , Ensar Kuş  ve Tuvana Su Dikbayır toplamda 5 madalya alarak yüzümüzü güldürdü. Kürekçilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Milli Sporcularımızı yetiştiren veliler ve antrenörlerimize de , kürek sporuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum “ dedi. 
İstanbul Haliç’te bulunan yapılan Balkan Kürek Şampiyonası Kürek Milli Takımında ilimizden yıldız erkeklerde Ensar Kuş , yıldız bayanlarda Azra Alkan, genç bayanlarda Şevval Koç ve Tuvana Su Dikbayır diğer milli takım sporcuları ile birlikte madalya aradı. 
İlk gün yarışlarında Genç Bayanlar 4X çiftte Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübünden Milli Kürekçimiz Şevval Koç, Balkan 3.’sü oldu ve bronz madalya aldı. Ardından da yıldız erkeklerde   4X çiftte Milli Sporcumuz Ensar Kuş, Balkan Şampiyonu oldu ve ülkemize altın madalya kazandırdı.
Balkan Şampiyonasında Şevval Koç ve Tuvana Su Dikbayır genç bayan 8 + (sekiz tek) Balkan 2.’si  olarak gümüş madalya  , Şevval Koç genç bayan 4x  çiftte Balkan 3.’sü olarak  bronz madalya, Azra  Alkan  , yıldız bayan 4x  çiftte Balkan 2.’si olarak gümüş madalya aldı.