Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde spor heyecanı İl merkezi ve İlçelerimizde düzenlenen etkinlikler ile devam ediyor. 
Kortej yürüyüşü ile başlayan Amatör Spor Haftası” etkinlikleri atıcılık, basketbol, futbol , hentbol ve engelliler  masa tenisi müsabakaları ile devam etti. 
Sakarya Spor Salonundaki Havalı Silahlar Atış Poligonunda düzenlenen Amatör Spor Haftası Atıcılık İl Birinciliği müsabakaları nefesleri kesti. Bay-Bayan 10 kategoride 29 sporcunun katılımı ile yapılan atıcılık müsabakalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar yakından takip etti. Müsabakalar sonrasında sporculara başarı belgesi verildi.
Amatör Spor Haftasında Lütfü Yaman Spor Salonunda U15 Basketbol Ligi müsabakaları, Erenler Sentetik Saha’da U14 Gençler Ligi ve U16 Gençler Ligi Futbol müsabakaları , Yenikent Spor Salonunda Hentbol Müsabakası ve Atatürk Spor Kompleksinde Engelliler Masa Tenisi müsabakaları oynandı.
Sakarya GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar , Basketbol İl Temsilcisi Alpay Alev ile birlikte Gelişim Basketbol-Antspor U15 Basketbol müsabakasını izlediler. Son derece zevkli ve çekişmeli geçen müsabakayı Gelişim Basketbol takımı 56-31 kazandı.
Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü ve Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü minik-küçük erkek hentbol takımı , Yenikent Spor Salonunda karşı karşıya geldi. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Spor Şube Müdürü Murat Acar , hentbol müsabakası öncesinde minikler ile bir araya geldi. 


Amatör Spor Haftası Programı;
13 Ekim 2017 Cuma 
Adapazarı Kültür Merkezi 
Saat 16:00-18:30 Amatör Spor Haftası Farkındalık Paneli
Saat 16:30 Amatör Spor Haftası ve Yılın Enleri Ödül Töreni
14 Ekim 2017 Cumartesi
Geyve Spor Salonu
Saat 08:30 Karate Turnuvası
Atatürk Stadı
Saat 10:00-12:00
Atletizm İl Birinciliği müsabakaları
Sakarya Spor Salonu 
Saat 11:00 -13:00 Halter İl Birinciliği 
15 Ekim 2017 Pazar
Arifiye Atış Poligonu
Saat 09:00 Amatör Spor Haftası Cumhuriyet Kupası Trap Yarışması
Atatürk Spor Kompleksi
Saat 10:00-13:00 Voleybol İl Birinciliği müsabakaları