Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun sualtı branşlarındaki ilk Türkiye şampiyonluğu mücadelesi İstanbul’da gerçekleşti.
12-14 Ocak’ta İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen Paletli Yüzme Bireysel Genç, Yıldız ve Küçükler Kış Şampiyonası,  paletli yüzmede sporcu ve kulüp sayısı açısından katılımın en yüksek olacağı ulusal şampiyona özelliğini taşıdı.
İlimizden müsabakalara katılan sporcular performansları ile madalya almayı başardılar. Kızlar 400 metre çift palette Beril Ceren Öztürk 1., Fatma Sinem Atay 2., Sudenaz Balcı 5. Oldu. Kızlar 400 metre ve 200 metre  su üstünde Beril Ceren Öztürk 2. Oldu.  Kızlar 200 metre çift palette ise Beril Ceren Öztürk 2. Olurken, Fatma Sinem Atay ise 3.oldu.
  Şampiyona,  suüstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde gerçekleşti. Bayanlar ve erkekler kategorisinde toplam 159’u bayan, 192’si erkek olmak üzere 29 spor kulübünden toplam 351 sporcu 4 ayrı disiplinde 50 ila 800 metre yarışlarında şampiyonluk için palet vurdu.