Spor Genel Müdürlüğü, Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Yüzme Yarı Final müsabakaları 28-29 Nisan 2018 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirildi. 
Çanakkale Anafartalar Yüzme Havuzunda yapılan Analig Yüzme Yarı Final Müsabakalarına 12 İlden  249 sporcu katıldı.  
13 erkek , 11 kız olmak üzere toplam 24 sporcu ile yarışmalara katılan Sakarya İl Karması Yüzme Takımı ; erkeklerde ikinci, kızlarda ise üçüncü olarak adını final grubuna yazdırdı. 
Kocaeli’nde yapılan Grup müsabakalarının ardından Çanakkale’de  düzenlenen Yarı Final Grup Müsabakalarından da başarıyla ayrılan Sakarya Yüzme İl Karması Kız-Erkek takımı 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Karabük İlinde düzenlenecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Final müsabakalarına gitmeye hak kazandı. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Yüzme İl Karmasında (kız-erkek) yer alan sporcuların Anadolu Yıldızlar Liginde Final Grubuna kalmasıyla tarihi bir başarı elde ettiğini vurguladı. Çelikel, Sakarya Yüzme Havuzumuzda çalışan sporcularımız, Kocaeli ve Çanakkale’deki Müsabakalardan başarıyla ayrıldılar. Bu Başarıda pay sahibi olan Antrenörlerimize teşekkür ediyor, İl Karmasına Karabük’teki final müsabakalarında başarılar diliyorum “ dedi.