Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi sonrasında başarılı olan öğrencilere Temel Spor Eğitimleri  verilecek. 
   Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Sakarya’da gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Bilişim Uzmanı, Sportif Eğitim Uzmanı, Antrenör ve Beden Eğitim Öğretmenlerinden oluşan İl genelinde 14 Bine yakın öğrenci ile buluşarak, boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 m. sürat ve çeviklik testine tabi tutuldu. İl Merkezi ve İlçelerdeki 14 Bine yakın İlkokul 3. sınıf öğrenciler arasından başarılı olan 564 öğrenciye temel spor eğitimleri verilerek, yetenekli oldukları branşlara yönlendirilecek ve Türkiye’yi temsil edecek sporcular yetiştirilecek.

Yetenek Taraması Sonucu Başarılı olan Sporcular.xlsx