Ülkemiz genelinde 81 İlde eş zamanlı yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesinde yeni sezonda da tüm hızıyla devam ediyor.
2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması ile birlikte Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesi İl Genelinde yapılan çalışmalalar ile start aldı. Adapazarı Atatürk Spor Salonunda geçtiğimiz hafta yapılan Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme projesine Atatürk İlkokulu, 21 Haziran İlkokulu, Cengiz Topel İlkokulu ve M.Kemalpaşa İlkokulundan toplam 627 öğrenci katıldı. 
Adapazarı Atatürk Spor Salonunda ay sonuna (Hafta İçi) kadar yapılacak olan tarama ve spora yönlendirme projesine, Adapazarı İlçesinden toplam 4.113 öğrenci katılıyor. Ardından sırasıyla Erenler (987), Serdivan (1.330), Arifiye (638), Karapürçek (183), Söğütlü (145), Kaynarca (299), Taraklı (75), Pamukova (383), Geyve (170) , Sapanca (569), Karasu ve Kocaali (832) , Akyazı (1.165), Hendek (1.160) İlçesindeki öğrenciler yenetek testlerine tabii tutulacak. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “ Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi çerçevesinde sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda İl Genelinde İlkokul 3.sınıfa giden yaklaşık 13.500 öğrenciyi , yetenekleri doğrultusunda başarılı olacağına inandığı spora yönlendirmek uzman antrenörler tarafından teste tabi tutuyoruz “ şeklinde konuştu.