13 Yaş altı Badmintoncu Hüseyin Akif Koç, Milli Takımla İlk defa Katıldığı Balkan Şampiyonasında tek erkekler, çift erkekler ve Milli Takımla birlikte 3 şampiyonluk elde etti.
Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Badminton Şampiyonasının ilk gününde yapılan müsabakalar sonunda Badminton Milli Takımı Takım halinde şampiyon oldu.
Ferdi müsabakalarda ise Akyazı Belediyespor’lu Milli Badmintoncu Hüseyin Akif Koç, tek erkeklerde ilk müsabakayı maç yapmadan (bay) geçti. İkinci müsabakada Romen rakibini, üçüncü müsabakada Bulgar, yarı finalde Türk rakibini yenen H.Akif Koç, finalde Romen rakibini mağlup ederek Balkan Şampiyonluğuna ulaştı.
Milli Badmintoncu , çift erkeklerde arkadaşı Melih Kaan Yavuz ile birlikte ilk maçı bay geçtiler. İkinci müsabakada Romen rakiplerini, yarı finalde Bulgar ve final maçını da kazanarak Balkan şampiyonluğuna ulaştılar.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; “Son yıllarda Badminton sporuna ilgi bir hayli arttı. Özellikle Akyazı, Arifiye ve Sapanca İlçesinde badminton branşında yeni yıldızlar yetişiyor.  Badminton branşının İlimizde tanınmasında büyük emekleri olan tüm antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Balkan Şampiyonasından 3 altın madalya ile ayrılan Akyazı Belediyesi Badminton Takımı sporcusu Hüseyin Akif Koç’u da tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.