Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ülke genelinde hayata geçirilen ve aynı zamanda Sakarya’da da uygulanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin 1. ve 2. dönem kapanış programına katıldı.
  Sakarya Yüzme Havuzundaki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
  Açılış seremonisi, Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ Sakarya’mızda da tüm hızıyla devam etmektedir. 16 ilçede, 54 branşta, 61.674 lisanslı sporcumuzla sportif faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. En önemli branşlarımızdan yüzmede 2.036 lisanslı sporcumuzla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.
  Bu projeye dahil olan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz, beden eğitimi ve oyun dersi saatlerinde uzman antrenörlerimiz eşliğinde havuzumuzda yüzme eğitimi alıyorlar. 11 Kasım 2018 tarihinde başladığımız projenin ilk 2 döneminde 785 öğrencimize verdiğimiz yüzme eğitimlerini bugün tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta 3. dönemin startını vereceğiz. Sporun her geçen gün daha geniş kitlelere yayılması amacıyla, gençlerimize sporu sevdirerek, onları sağlıklı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Cumhurbaşkanlığımızın 2’nci Yüz Günlük eylem planında yer alan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin hayata geçirilmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımıza, desteklerini esirgemeyen Sakarya Valimize  , Milli Eğitim Müdürümüze , öğretmenlerimize , antrenörlerimize ve en önemlisi öğrencilerimizi teşvik eden ailelerimize çok teşekkür ediyorum “diyerek sözlerini tamamladı. 
Projenin öğrenciler için çok olumlu olduğunu ve projeyi desteklediklerini belirten Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sakarya Valiliği , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere projeye destek veren ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün güzel bir işbirliği içerisinde önemli bir projeye imza attıklarını ifade eden Vali Nayir, “Hem öğrencilerimizin yüzme gibi önemli bir spora teşvik edilmesi hem de geleceğin başarılı sporcularının yetişmesine vesile olması, bu projeyi daha da önemli bir hale getirmektedir.
Yüzme sporu, yerine göre hayat kurtarmaya yarayan son derece önemli bir yetenek ve sanattır.  Sevgili Peygamberimiz de imkânı olanların yüzmeyi öğrenmelerini tavsiye etmiştir. İnşallah Türkiye’mizi ve İlimizi dünyada temsil edecek sporcuları buralarda yetiştiririz. Sizler emek verdiğiniz ve başarı hedefini yüksek tuttuğunuz sürece, önünüzdeki tüm engelleri aşabilirsiniz.
Eğer gençlerimizi spora yönlendirirsek, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmakla birlikte, sağlıklı bir şekilde yetiştirip ülkemize fayda sağlamalarına da vesile oluruz. İlimizdeki tüm gençlerin ve öğrencilerimizin muhakkak bir spor dalıyla uğraşması lazım. Tüm kurumların bu manada ellerinden gelen imkânı göstermeleri gerekmektedir. Sakarya Valiliği olarak bizler de, sporcularımızın daima yanındayız ve sizleri her konuda destekleyeceğiz. Bu önemli ve yararlı projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat Programı ile tüm yurtta yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesinin amaçlandığı proje kapsamında, İlimizden bin 500 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.
Konuşmaların ardından program, proje kapsamındaki öğrencilerin havuzda düzenledikleri gösteriler ile sona erdi.