Sakarya 'da, "Dünya Down Sendromlular Günü" kapsamında düzenlenen atletizm şenliği ve tişört boyama etkinliğine katılan down sendromlu çocuklar gönüllerince eğlendi. 
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programda, down sendromlu çocuklar ve aileleri müzik eşliğinde dans etti. Daha sonra salon içine kurulan parkurda birbirleriyle yarışan çocuklara madalyaları takdim edildi.Programda, katılımcıların ilgiyle izlediği Engelsiz Mehter Takımının gösterisinin ardından tişört boyama etkinliği gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar, programda yaptığı konuşmada, amaçlarının bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarla özel sporculara spor hizmetlerinin yanına yaşam zenginliği sunmak olduğunu belirterek, "Tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde özel sporcularımızın tanınırlığını artırmak, topluma entegre olmalarını sağlayarak ulusal ve uluslararası faaliyetlerde kendilerini en üst düzeyde temsil etmelerini sağlamak amacındayız." diye konuştu.  Down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir ise yüzmede Türkiye ve Avrupa derecelerinin olduğunu söyledi.