23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yılı tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinlik ve gösteriler ile kutlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Gülüşleriyle bütün dünyamızı aydınlatan, bugünün çocukları yarının gençleri, kardeşlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. İl Müdürlüğü olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızı unutmadık. KYK , Gençlik Merkezleri , Spor Şube ve İlçe Müdürlüklerince 23 Nisan Çocuk bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler , gösteriler ve faaliyetler düzenleyerek çocuklarımızın heyecanına , mutluluklarına sevinçlerine ortak olduk” dedi.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda İlköğretim çocukları ve KYK'lı gençlerin katılımı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Uçurtma Şenliğinde uçurtma uçurarak, gönüllerince eğlendiler. Esentepe’deki BESYO Spor Sahasında düzenlenen Uçurtma Şenliklerine katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü  Arif Özsoy, öğrenciler ile yakından ilgilenerek, çocukların uçutma heyecanına ve mutluluklarına ortak oldu. 
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Proje İnovasyon Topluluğu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında Down sendromlu çocuklar ve aileleri,  İl Müdürümüz Arif Özsoy’un da katılımı ile Sakarya Yurdunda doyasıya eğlendi.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Yurdunda düzenlenen Down Sendromlu çocuklar ve ailelerinin davet edildiği 23 Nisan Şenliğine katılarak, misafirler ile yakından ilgilendi,  Dünya Beşincisi , Avrupa İkincisi olan Milli Yüzücü Fatma Çağla Demir ile sohbet etti.
Atatürk Spor Kompleksinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Masa Tenisi Müsabakası sona erdi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Minika Go TV kanalı le ortaklaşa yapılan Hızlı Ayaklar çizgi filminin Ankara’daki tanıtım gösteriminde, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan Dünya 3.’sü olan Özel Sporcumuz Yasir Yavuz da yer aldı. Olimpiyat branşlarının tanıtılması açısından Dünya çapında hazırlanmış ilk ve tek çizgi dizi olma özelliği taşıyan Hızlı Ayakların gösterimine, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonasında derece yapan sporcular katıldı. 
Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve  Kırkpınarspor işbirliğiyle yaptılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliğinde çocuklar gönüllerinde eğlendi.
Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü Kırkpınar Kürek Parkurunda düzenlenen Ulusal Egemenlik Kupası Kürek Yarışları Sona erdi. Sakarya Gençlik Merkezi Genç kızlarda takım halinde ikinci olurken, yarışlarda 2 birincilik, 2 ikincilik ve bir dördüncülük elde etti.
Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllüleri, Karasu İlçesi Adatepe İlköğretim Okulunda çoçuklarla hem oyunlar oynadılar, hem öğrendiler hem de çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı provalarına eşlik ettiler. Gençlik Merkezi Liderleri, Gönüllü gençler ile geleneksel sporlar ve farklı etkinlikler ile çocukların yüzünde tebessüm oldular.