Bisikletli Sporcuların Selanik’ten Samsun’a taşıdığı Türk Bayrağı ve Ata toprağı İlimiz Bisikletçileri tarafından, Sapanca’dan alınıp, Düzce Gümüşova İlçesindeki gruba teslim etildi. 
   19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası kutlamalarında Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına Dışişleri Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile eş güdümünde yürütülen,  Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan etkinlikler kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak ve bayrak, Bisikletli sporcular tarafından Samsun’a götürülüyor. 
   Toplam 1350 km. pedal çevirecek olan bisikletçiler, 10 Mayıs 2019 Cuma günü Selanik’ten yola çıktılar. Selanik’ten Samsun’a doğru hareket eden Bisikletçiler, 14 Mayıs 2019 Salı günü Sakarya’ya geldiler. İlimiz bisikletçileri , Sapanca İlçesinde Kocaeli’li sporculardan bayrağı ve toprağı teslim aldılar.
   Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Övün, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar, Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Acar, Sapanca’ya gelen Bisikletçileri karşıladılar. Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, toprak ve bayrağı öperek, Sakarya’lı bisikletçilere teslim etti.
   İlimiz bisikletçileri de bayrak ve toprağı diğer gruba iletmek için Düzce ‘ye hareket ettiler. D-100 karayolunda pedal çeviren bisikletçilere, emniyet ve sağlık personelleri de eşlik etti. Düzce’nin Gümüşova İlçesine giden bisikletçiler burada bayrak ve toprağı Düzce’li bisikletçilere teslim etti. Düzce Gümüşova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Akgün bayrak ve toprağı öptükten sonra bisikletçilere teslim etti. 
   Üç bakanlık ve valiliğin ortaklaşa düzenlediği ve ilk kez hayata geçen proje kapsamında Selanik’ten yola çıkan Bayrak ve toprak Güzergah üzerinde bulunan İllerin bisikletçileri tarafından nöbetleşe taşınacak  ve 19 Mayıs 2019 tarihinde Samsun'a ulaşarak Milli Mücadelenin 100.Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde takdim edilecek.