Romanya'nın Galati şehrinde 23 Mayıs 2019- 1 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen Yıldız Kızlar ve Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'na Türkiye 26 sporcuyla katılıyor. Galati kentinde yapılacak olan ve 36 Ülkenin katıldığı (EUBC) Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye Boks Milli Takımı 13 kız ve 13 erkek toplam 26 sporcuyla madalya mücadelesi veriyor. Avrupa Şampiyonasında 80 kg.'da ringe çıkan Sakarya'lı Milli Boksör Ece Asude Ediz , Rus rakibi Arina Lylina'yı mağlup ederek yarı  finale yükseldi. Yarın finalde Romanyalı rakibini yenen Milli Boksörümüz adını Avrupa Şampiyonasında Finale yazdırdı.
Romanyanin Galati Şehrinde devam eden Yıldız Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası 80 kg Ece Asude EDİZ Romanyalı rakibi Elena Alexandru'yu  yenerek Finale yükseldi. Finalde Bulgar Rakibi ile karşılaşan Ece Asude Ediz rakibini yenerek, Avrupa Şampiyonu oldu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; " Ece Asude Ediz, Avrupa Şampiyonu olarak Sakarya Boks tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Yıldız Kızlarda 80 kg.'da Avrupa Şampiyonu olarak İlimize Altın Madalya kazandıran Şampiyon kızımız Ece Asude Ediz'i kutluyorum. Bu tarihi başarıda emeği geçen başta sporcumuzun ailesi ve antrenörleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. "dedi