Sakarya Kız İzcileri, Kamplarında '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü unutmadılar

İşaret diliyle mesajlarını verdiler: "En büyük engel, sevgisizliktir. Sevgi varsa, engel yoktur."

Türkiye İzcilik Federasyonu Sakarya Kız İzcileri, Arifiye İl Ormanında düzenlenen 'Kardeşlik ve Dostluk Adabı' temalı izci kampını başarıyla tamamladılar.
   Kamp Müdürü Firdevs Cengiz Tırpan Lider kampla ilgili şu açıklamalarda bulundu;  "KYK Arif Nihat Asya Yurdu'nda Üniversiteli kız liderlerimizle haftalık İzcilik toplantılarını yapan izcilerimizin öğrendiklerini uygulamaları için kamplar yapıyoruz. Bu kampımızın temasını, izci türesinde ifade edilen 'İzci, herkesin arkadaşı ve bütün izcilerin kardeşidir.  “Hedefi doğrultusunda Kardeşlik ve Dostluk Adabı Kampı”olarak belirledik. Bu türemizle ilgili istasyonlar ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdik“dedi.
40 Kişilik Kamp
   Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy , Arifiye İl Ormanında 29 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampımızdaki etkinlikler sayesinde , İzcilerimiz kaynaştılar ve dostluk bağları kurdular. İzci liderlerinin verdiği 'İşaret Dili Eğitimi ve Engelliler Hakkında Farkındalık Oluşturma İstasyonu'yla engelli kardeşleriyle empati kurarak birlikte keyifli bir şekilde hafta sonu geçirdiler. 2 oymakbaşı lider, 1 kümebaşı lider, 3 yardımcı lider, 3 izci gönüllüsü ve 31 izci, toplamda 40 kişi ile Arifiye İl Ormanı'nda kamp yaptı” şeklinde konuştu.
Kamptaki etkinlikler
     Bayrak Töreni ile başladığımız kampta bir çok istasyon kurularak , etkinlikler gerçekleştirildi: İşte Etkinlikler, Sıfır Atık konusunda izcilerin bilinçlendirilmesi, doğadan toplanan malzemelerle oba sembolü oluşturma, izcilerin birbirini tanıması için oyunlar oynanması , Fonetik Alfabe ve kodlama teknikleriyle tanışma, kitap okumadan yatmıyorum etkinliği, izcilere hatıra kalması amacıyla bileklik yapımı öğretimi ve herkesin kendi bilekliğini yapıp takması, Çocuk hakları hakkında bilgilendirme, Dünyadaki Türk ve müslüman ülkelerin durumu ve tüm dünya izcileriyle kardeşlik, sosyal medyanın bilinçli kullanımı, sihirli kule oyunu ile oba, ekip ruhunu geliştirme, dikkat-konsantrasyon, birlikte hareket edebilme, lideri takip edebilme, el göz koordinasyonu, plan yapabilme, organizasyon becerisi kazanımları vb.

Akşamları yaptığımız kamp ateşi etkinliğinde şarkıların dostluk, kardeşlik, sevgi temalarıyla izciliğe uyarlanması gösterileriyle izcilerimiz ürettiler, sahne aldılar, kamp ateşi etrafında eğlendiler.
İzci liderlerinin kendi elleriyle yaptıkları pişiyi ve patlattıkları mısırı da obalarıyla afiyetle yediler.
İzcilerimiz, doğa yürüyüşü ile temiz hava depoladılar.