Konuyla ilgili açıklama yapan Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Derneği Başkanı Selim Özen, şöyle konuştu: "Dernek olarak Sakarya’da yaşayan işitme engelli bireylere yönelik başlattığımız yaz kuran kurslarında Kur'an-ı Kerim, filografi ve yüzme sporu branşında yürütülen çalışmaları Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Sakarya İl Müftülüğü ortaklığında yürütmekteyiz. İşitme engelli bireyler için işaret dili eğitimi ile Kur'an öğrenmeleri doğrultusunda her Müslümanın bilmesi gereken İslam dininde inanç-ibadet-siyer ve İslam ahlakı konularında da eğitimlerimize devam edeceğiz. El sanatlarımızdan filografi eğitimi ile sosyal becerilerini geliştirmek ve yüzme sporu ile de bedensel yeteneklerinin gelişimine destek olmakia birlikte sosyal gelişimlerine katkı sağlamak hedefimizdir.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da engellilere yönelik hizmetlere çok önem verdiklerini ifade ederek, Türkiye'de ilk defa engellilere yönelik il spor merkezlerinin açıldığını anlattı. 

İşitme engelli bireylerde farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Koşu, "Çok mutlu oldular. Kendileriyle ilgilenildiğini hissettiler. Bu, çok önemli bizim için. İnşallah bu tür hizmetlerin devamı gelecek" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Anadolu Ajansı