Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına uyarak, yüzme faaliyetlerini başlattık.

Yüzme Havuzu Açıldı 

Sakarya Yüzme Havuzunda Pandemi sonrasında bireysel antrenmanlar başladı. 

Branşlar ve Faaliyetler
Sakarya Yüzme Havuzunda Yüzme,  Triatlon,  Özel Sporcular Yüzme, Görme Engelliler Yüzme, Bedensel Engelliler Yüzme, Su Topu,  Sualtı Hokeyi faaliyetleri yapılmaktadır. Yıl içerisinde İl Birincilikleri, Okul Sporları müsabakaları, Grup, Yarı Final ve Türkiye Birinciliği müsabakaları, Yüzme Eğitimleri, Tüplü Dalış Eğitimlerine yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığınca tüm Türkiye’de harekete geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi yapılmaktadır.
Sağlık Tedbirleri ve Sosyal Mesafe
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “ Sakarya Yüzme Havuzda pandemi sonrası bireysel antrenmanlar başlamıştır. Sağlık tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına uyarak, yüzme faaliyetlerini başlattık. Tüm vatandaşlarımızı sağlıklı, kaliteli ve nezih bir ortamda spor yapmaları için İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.
Bireysel ve Milli Sporcular
Yüzme havuzunu Pandemi öncesinde günlük ortalama 50 bireysel kullanıcı, 11 kulüpten ortalama günlük 300 sporcu kullanmaktadır. Bu rakamlar yaz aylarıyla birlikte 4 -5 katına çıkmaktadır. Pandemi sonrası tüm temizlik ve dezenfektan işlemleri yapıldıktan sonra 02 Haziran 2020 tarihinde havuz tekrardan açılmıştır. 11 bireysel kullanıcı kayıt yaptırmış , bireysel yüzme kullanımına başlamıştır. Ayrıca Milli sporcularda havuz kullanımına başlamıştır.
Uzman Personel ve Tenis Kortları
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Yüzme Havuzunda  Tesis Amiri, memurlar, sağlıkçı, Cankurtaran (5), Yüzme Antrenörü (5), Triatlon Antrenörü, Temizlik Personelleri ve Teknik Personeller görev yapmaktadır.  Ayrıca Havuz Bahçesinde Sağlık İl Müdürlüğüne Bağlı 112 Hareket noktası da vardır. Yüzme Havuzu Bahçesinde de 2019 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un talimatıyla 2 adet açık tenis kortu açıldı. Sosyal mesafe kuralına uyarak 03 Haziran 2020 tarihinde tenis branşı eğitimleri de başladı.
Havuz Bilgileri 
2011 Yılında 12.000 M2 alan üzerine kurularak hizmete açılan Sakarya Yüzme Havuzunun, Havuz çanak ölçüsü 25x50 m.’dir. 10 kulvarı bulunan havuzun derinliği ise 3 m. 05 cm.’ dir. 500 kişilik tribünün yanı sıra 20 kişilik protokol tribünü bulunmaktadır.  Giyinme odaları (5), Tuvaletler (6), step-aerobik odası, kafeterya, 1’er tane ba-bayan mescid,, Engelliler İl Spor Merkezleri odası, çocuk bakım odası, Bahçesinde 2 adet tenis kortu,  Ofisler (8) ve Sağlık Odası bulunmaktadır.