Şampiyonaya ilimiz Sakarya kulüplerinin yanı sıra, İstanbul B.B., Bursa B.B., Kocaeli B.B., Diyarbakır Gençlik, Düzce Gençlik spor kulüpleri sporcularının da aralarında bulunduğu 460 sporcu katıldı. 

Saat 11.00’de yapılan açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Fatih Çelikel katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İl Müdürü Salih Koşu yaptığı konuşmada, ilimizde karate branşının çok faal ve başarılı bir şekilde çalıştığını, Karate camiasında birlik ve beraberlik duyguları ile hareket edildiğini söylerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Büyük bir rekabet ve çekişmenin yaşandığı yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimizdeki 11 karate spor kulübüne gönderilen spor malzemesi paketleri İl Müdürü Salih Koşu, Federasyon Başkan Vekili Meydan Kobaş, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Fatih Çelikel tarafından verildi.

Şampiyonaya Diyarbakır’dan gelen iki bayan sporcu, sporda Sakarya ve Diyarbakır arasında dostluk köprüsünün kurulmasının da başlangıcı oldu. 

Hedef Avrupa Spor oyunları
2015 yılı Haziran ayında Azerbaycan’da Avrupa spor oyunları yapılacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ve karate camiasının hedefinde ilimiz organizasyonu ile gerçekleşen bu müsabakalar ve ligler ile birlikte Avrupa spor oyunlarına Karate branşında katılacak sporcuların bu yarışmalardan çıkmasını sağlamak olacak.