Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü nedeniyle Sakarya Valiliği tarafından düzenlenen resmi programda
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Resmi geçiş törenleri ve Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının yürüyüş gösterileri ile tamamlanan programda özellikle askerlerin ve askeri araçların geçişini vatandaşlar coşkuyla izledi.

Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü nedeni ile Sakarya Valiliği tarafından resmi tören Kent Meydanında düzenlendi. İlk olarak Sakarya Valisi Avni Coş, Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etti. Daha sonra Kent Meydanı’nda yapılan törenlerle kutlamalar devam etti. Kutlamalara Sakarya Valisi Avni Coş, Garnizon Komutanı Bilgehan Saymaz, Sakarya  Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde Vali Avni Coş, Garnizon Komutanı Bilgehan Saymaz ve Sakarya Büyükşehir  Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu  vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra ilk kez Cumhuriyet kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a gönderdiği mesaj okundu.
Mesajda Erdoğan'ın şu ifadelerine yer verildi:  Cumhuriyetimiz bugün ulaştığı seviye ile bölgesinde ve yeryüzünde elde ettiği güç ve itibarla milletimizin bir iftihar vesilesi, mazlum ve mağdur halkalar için de umut kaynağı olmuştur. Her bir vatandaşımın bilmesini isterim ki Türkiye Cumhuriyeti 77 milyon aziz milletimizin ortak eseridir. Aynı şekilde Cumhuriyetimizin sahibi de 77 milyonun her ferdidir. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesini veren, kuruluştan bu yana Cumhuriyeti yüceltmek için gayret gösteren herkesi  minnet ve şükranla yad ediyorum. Gerek Cumhuriyetin ilanına giden yolda, gerek 91 yıllık kalkınma ve büyüme hamlesinde istiklalimiz adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha hatırlıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyorum.

Mesajın okunmasının ardından konuşan Coş, Cumhuriyet'in 91. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramı'nı gururla, onurla, coşkuyla ve umutla kutlandığını söyledi.Cumhuriyetin ilanının Türkiye  tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Coş, "Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlikte beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenin başardığımızın kanıtıdır" diye konuştu.