28 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Samsun ilinde yapılan küçükler, yıldızlar bay ve bayan  Okullar Arası Türkiye Karate Şampiyonasına Sakarya  damgasını vurdu.

 Şampiyona’ da 2 altın, 3 gümüş, 2 bronz olmak üzere, toplamda  7 madalya alan Sakaryalı karateciler ilimizin ve okullarının yüz akı oldular.

 Şampiyona finallerine 42 ilden toplam 274 sporcu katıldı. Samsun’un Bahattin Ekinci Spor Salonunda yapılan Şampiyonada, 35 kg yıldız bayanlarda Dilara Asıntay ve +50 kg da İremnur Çelik Şampiyon, 40 kg da Bayanlarda Berranur Erkan, 35 kg Erkeklerde Kadir Açıkdeniz, 45 kg Erkeklerde Mustafa Oğuz 2. olurken 40 kg Bayanlarda İlayda Dane ve 50 kg Erkeklerde Abdülkerim Balıkçıoğlu 3. olmuşlardır.

Kafile idarecisi ve aynı zamanda Dünya Karate Hakemi olan  Uğur Kobaş “İlimizin yükselen yıldızı Karate branşı sporcularımız, ilimizi ve okullarını en iyi şekilde temsil etti” dedi. Kobaş,  başta sporcularımızı tebrik ederken , destek olan sporcu velilerini,  emek veren antrenörleri, sporcuların okullarını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiğini belirtti.