Kent Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu’nun Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başlayan törende, Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, Adapazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Çelikel, Serdivan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüdayi Kaynar, İl Müdürlüğü personelleri, antrenörler ve sporcular hazır bulundu.

Kent meydanındaki törenin ardından kutlamaların yapılacağı Atatürk Stadyumuna geçildi. Çok sayıda vatandaş, gösterileri izleyebilmek için tribünleri doldurdu. Düzenlenen etkinliklere Vali Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Bilgehan Saymaz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve çok sayıda yönetici katıldı.

Kutlama programında bir konuşma yapan İl Müdürü Koşu, “Bugün Gazi M. Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümü. 19 Mayıs bu milletin tüm onur ve asaleti ile Gazi M. Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Halk oyunlarının ardından sahada yerlerini alan sporcular ve İl Müdürlüğü antrenörleri karateden tenise, atıcılıktan atletizme kadar birçok branşta sportif gösteriler sergilediler. Sahada oluşan renk ve spor cümbüşü seyircilerden büyük alkış aldı.

Yapılan gösterilerin ardından, Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, uluslar arası spor şampiyonalarında dereceye girmiş ilimiz sporcularına hediyelerini takdim etti. Stattaki etkinliklerin ardından, yoğun bir ilgiye sahne olan “Gençlik Yürüyüşü” Çark Caddesi'nden başlayarak, Kent Meydanı'na kadar bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Yürüyüş boyunca bayram sevincinin zirvede yaşandığı program, Kent Meydanı'nda çekilen hatıra fotoğrafları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından organize edilen oyun alanları ve stantlarda son buldu.