06-12.11.2015 tarihlerinde İtalya’nın Cenova kentinde düzenlenen Down Sendromlular Açık Avrupa Yüzme Şampiyonasına katılan Çağla Demir, 50 mt. kurbağalama yarışında yüzdüğü seride 1. olma başarısı gösterdi. Şampiyonada yaptığı derece ile Dünya Şampiyonasına katılabilmek için gerekli olan baraj derecesini geçen Çağla Demir, 2016 Temmuz ayında düzenlenecek olan Down Sendromlular Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

Sakarya’nın Özel Milli yüzücüsü Çağla, Dünya Şampiyonasına katılabilme hakkı kazanmasının yanı sıra  yüzdüğü serilerde 50 mt. kurbağalamada 1.’lik ,  25 mt. kelebekte 2.’lik , 25 mt. sırt üstünde 3.’lük ve 100 mt. kurbağalamada 3.’lük kazanarak ilimizin ve ülkemizin övünç kaynağı oldu.

Milli yüzücü Fatma Çağla Demir’in babası Orhan Demir “Bu başarı ülkemizde yaşayan Down Sendromlu çocuklarımıza gerekli ilgi ve desteğin verilmesi halinde neler yapabileceklerini göstermesi açısından çok önemli. Özel çocukların aileleri, çocuklarının toplum içerisinde yer almasını sağlasınlar, onları yetenekli oldukları alanlara mutlaka yönlendirsinler” diye konuştu.