Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve bisiklet branşının tanıtılması amacıyla 16 ilçede düzenlenecek olan bisiklet turlarının bu haftaki durakları Söğütlü ve Ferizli’ydi.

Günün ilk turu olan Söğütlü’deki tur Kaymakamlık önünden başlayarak Söğütlü Belediyesi Festival Alanında son buldu. Günün diğer halk turu olan Ferizli turu, Ferizli Belediyesi önünden başlayıp Kaymakamlık önüne kadar uzanan bir güzergahta yapıldı.

Turların sonunda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çelikel; Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş önderliğinde ilimizde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için ‘’Sağlık İçin Bisikleti Seçin’’ sloganı ile yola çıktığımız bisiklet turlarının 7. ve 8.’sini bugün Söğütlü ve Ferizli İlçelerimizde gerçekleştirdik. Gerek Söğütlü’de gerekse de Ferizli’de bisiklet turlarına gösterilen ilginin beklediğimizin üzerinde olması bizleri mutlu etti. Katkılarından dolayı Söğütlü Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli ve Ferizli Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’a, Söğütlü Belediye Başkanımız Hüseyin Genç ve Ferizli Belediye Başkanımız Ahmet Soğuk’a ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, diye konuştu.

Her iki ilçemizde de halk turları katılımcılara protokol tarafından verilen çeşitli hediyeler ve ikramların ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.