Sakarya’lı Sporcular 15 Temmuzda Sancak Koşusunda 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla Türkiye’de 81 İl Merkezinde yapılacaktır. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’’ kapsamında İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla ay yıldızlı  sancağı taşımak,  milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenecek olan Sancak Koşusunda, her koşucu 100 metre koştuktan sonra ay yıldızlı sancağı diğer sporcuya devredecek. Toplam 2.500 metre mesafe koşulacak olan Sancak koşusu tüm İllerde 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 22.00’da aynı anda başlatılacaktır.
Koşuculara emniyet  ve sağlık personeli sürekli eşlik ederken,  Koşuya il sporcularımız katılım gösterecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerimizin anısını nesilden nesile aktarmak için sancak koşusunun her yıl yapılması planlanıyor. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ;” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlimizde Spor , Gençlik ve Yurt Hizmetlerinde anma etkinlikleri düzenliyoruz. “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” da Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Yeni Sakarya Stadyum çevresinde başlayacak. 15 Temmuz Caddesini takiben, Yeni Camii Bulvarından dönülecek olup Demokrasi (Kent) Meydanında sonlanacaktır “şeklinde konuştu.