Gençlik 15 Temmuzu Unutmuyor
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Geleceğimiz olan gençlerimiz 15 Temmuzu asla unutmayacaktır. Gençler Asla unutmaz ve Bizlerde o geceye Şahidiz unutmadık ve unutturmayacağız. “ dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. 
Milli birlik ve beraberlik ruhuyla
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ;” 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlimizde İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla,  milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla Spor , Gençlik ve Yurt Hizmetleri bünyemizde çeşitli anma etkinlikleri düzenliyoruz. 
Şehit Mezarlığı Ziyaret
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Gençlik Merkezi gönüllü gençlerimizle birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Şehidimiz Serdar Gökbayrak'ı kabri başında Kuran'ı Kerim tilaveti ve dualarla yâd ettik.  
Doğa Yürüyüşü
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında gençlerimizle birlikte ellerimizde Türk Bayraklarımızla 15 Temmuz ruhunu unutmamak adına doğa yürüyüşünde buluştuk. 
Güzel Sanatlar Sergisi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Gençlik Merkezi girişinde kurduğumuz 15 Temmuz sergimizde, merkezimiz Güzel Sanatlar Atölyesi kapsamında gençlerimizin yaptıkları eserler sergileniyor.
Rahime Sultan Yurdu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Rahime Sultan Yurdu pandemi süresi boyunca ülkelerine gidemeyen Uluslararası öğrenciler için o günü yaşatmak ve unutmamak adına fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Sancak Koşusu 
15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” da Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek Yeni Sakarya Stadyum çevresinde başlayacak. 15 Temmuz Caddesini takiben, Yeni Camii Bulvarından dönülecek olup Demokrasi (Kent) Meydanında yapılacaktır.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, 15 Temmuz’un yıldönümünde bir mesaj yayınladı.
İl Müdürü Arif Özsoy’un mesajı şöyle:
“Ülke olarak 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizin en alçak, en kanlı girişimiyle karşılaştık.  Kendi çıkarları ve hain planlarıyla Türkiye’yi ipotek altına almak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ihanet tertibatının en kanlı ayağını o gece sergilemiştir. FETÖ Milletimizin vergisi ile alınan silahlar ile yine milletimizin canına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğine kast etmiştir.
İslam bayrağı altında bin yıldır huzurun ve barışın timsali olan bu topraklarda, FETÖ’cü hainler tarafından kurulmak istenen sahte düzen; Türk Milleti’nin dik duruşu karşısında bozguna uğramıştır.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın” diye seslendiği yüce milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu çağrısına kulak verip,  FETÖ’nün kirli oyunlarını iman dolu göğsüyle durdurmuştur.
15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki; bu aziz ve asil millet zulmün, ihanetin ve kirli tuzakların hiçbir çeşidine asla boyun eğmeyecektir.   
Geleceğimiz olan gençlerimiz 15 Temmuzu asla unutmayacaktır. Bizlerde o geceye Şahidiz unutmadık ve unutturmayacağız. 
Milli iradeyi ve bütün değerleri savunmak uğruna tüm tehlikeleri bertaraf ederek 15 Temmuz’u gerçek bir destana dönüştüren milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde tanklara, bombalara ve silahlara karşı dur diyen kahraman vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. ”