Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleri arasında yer alan ‘’Şehirler ve Kültürler Projesi’’ kapsamında İlimizden başvuru yapan adaylar arasından seçilen grup İzmir’e uğurlandı.

Proje hakkında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Gençlik Spor Bakanlığımızın bu önemli projesi sayesinde gençlerimiz ülkemizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri daha yakından görme fırsatı yakalayacaklar. Farklı şehirlerden gelen gençler birbirlerini tanıma imkanı bulacak yeni dostluklar, kardeşliklere yelken açacaklardır. İzmir’e gitmeye hak kazanan genç kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyor, iyi vakit geçirmelerini temenni ediyorum, dedi.

81 ilden 14-29 yaş aralığında gençlerin başvuru yapabildiği projede gençler daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

Güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğunu hatırlatmanın da amaçlandığı proje kapsamında Adıyaman, Amasya, Afyonkarahisar, Ankara, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van şehirleri tercih edilebilecek ve gençler gitmeye hak kazandıkları şehirlerde 4 gece 5 gün konaklama imkanına sahip olacaklar.

Şehirler ve Kültürler Projesi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için;

http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ProjeHakkinda.aspx