Bugün, Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 98. Yıl dönümü.  19 Mayıs 1919 günü, milletimizin esarete karşı varoluş azmini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür.
19 Mayıs vatan sevdamızın ve ülke gençlerimizin ortak değeridir. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz, Türk İstiklalinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınlarımızın tek ve en büyük güvencesidir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. 19 Mayıs’ta harici düşmanlara karşı mücadele vererek bağımsızlığını kazanan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da da aynı ruhla bu mücadeleyi tek yürek olarak vermiştir. Bu ruhun yaşatılması için hepimize ve özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir. 
Kıymetli gençler , unutmayınız ki “ Vatanını en çok seven , görevini en iyi yapandır.” Bu duygu ve düşüncelerle , Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi  rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.