Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. Yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde gerçekleşen törenle kutlandı. 
İlk olarak program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel’in Kent Meydanında düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Program daha sonra Sakarya Atatürk Stadyumunda gerçekleşen çeşitli etkinliklerle devam etti.
        Atatürk Stadyumunda gerçekleşen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Sebahattin Kalkan,  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel , Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Kaymakamlar, İl Müdürleri , gaziler, öğrenciler , aileler  ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
        Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fatih Çelikel’in yaptığı konuşmayla devam etti. Çelikel, konuşmasında ; 
Bugün, Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 98. Yıl dönümü.  19 Mayıs 1919 günü, milletimizin esarete karşı varoluş azmini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür. 19 Mayıs’ta harici düşmanlara karşı mücadele vererek bağımsızlığını kazanan aziz milletimiz, 15 Temmuz’da da aynı ruhla bu mücadeleyi tek yürek olarak vermiştir. Bu ruhun yaşatılması için hepimize ve özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir.  Kıymetli gençler , unutmayınız ki “ Vatanını en çok seven , görevini en iyi yapandır.” Bu duygu ve düşüncelerle , Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi  rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum “ Dedi 
Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri  , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının değişik kategorilerde sportif gösterileriyle program sona erdi. Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen etkinliğin ardından protokol ve öğrenciler , Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Halk yürüyüşünde buluştu. Stadyumdan başlayan kortej yürüyüşü, Çark Caddesi’nde son buldu.