Sakarya’nın ilk ve tek Spor Lisesi olan Sakarya Spor Lisesi 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılını Ödül töreni ile kapadı. 
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ve Spor Şube Müdürü Murat Acar, Okul yönetimi ile birlikte , yıl içerisinde başarılı olan sporcuları ödüllendirdiler.
2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sona erdi. Sakarya Spor Lisesi tatile girmeden önce Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından yıl içerisinde , yurt dışı, ulusal ve yerel müsabakalarda başarılı olan sporcular için ödül töreni düzenledi. 
Tören öncesinde konuşma yapan Sakarya Spor Lisesi Okul Müdürü Ahmet Bolat ; 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında Yurdumuzdaki tüm Spor liseleri içerisinde en az sınıfta kalan öğrenciler bizim okulumuzda. Bu demek değildir ki , bu böyle olacak. Sadece Spor Lisesi değiliz. Öğrencilerimiz , diğer derslere ve devamsızlıklarına dikkat etmelidirler. Türkiye’de 2 tane Tematik Spor Lisesi vardı. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 8 tane  daha Tematik Spor Lisesi eklendi. Spor Lisemizde , Su Sporlarında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren Kürek-Kano-Yelken branşlarına uygun öğrenci alacak. Okulumuzun bu son gününde Yıl içerisinde başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Ödül Törenimize katılan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar, Öğretmenlerimiz , okul aile birliği ve velilerimize teşekkür ediyorum. Hepinize iyi tatiller “ dedi. 
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel , Sakarya Spor Lisesi Okul Müdürü Ahmet Bolat, Sakarya GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar,  Müdür Yardımcısı Olcay Şengül, Öğretmenler ve Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Yılmaz ile diğer yöneticiler , başarılı olan öğrencilere ödüllerini takdim ettiler. 

Sakarya Spor Lisesi 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda yıl içerisinde , Yurt Dışı ve Yurt içi derece yapan Sporcular ve başarılı olan öğrenciler.

Okul Birincileri : 
Çiğdem Arıkan (10-A Şubesi) 
Buse Nemli (9-A Şubesi)
Avrupa ve Ulusal dereceler:  
Emine Ayyıldız (Avrupa Halter Yıldızlar 3.sü )
Zeynep Mete (Ümitler Judo Türkiye 2.’si)
İrem Durmaz (Ümitler Karate Türkiye 3.’sü)
Sude Nemli ( Ümitler Karate Türkiye 3.’sü)
Hakan Salman (Kano Türkiye 2.’si)
Serkan Salman (Kano Türkiye 2.’si)
Özel Öğrenci Ödülü
Umut Arda Koşar  (9-B)
Atletizmde Türkiye 2.’si olan takım
Ahmet Cihan Yay (9-B)
Ümit Talha Özkul (9-B)
Umut Uysal (9-B)
Ercan Kaya (10-C)
Fatih Kahveci (10-C)
Doğan Adıgüzel (10-C)
Muammer Adıgülzel (10-B)
Mertcan Yıldız (10-B)
İshak Özpaş (10-C)
Berat Yeşilbaş (10-B)
Örnek Öğrenciler 
Yasemin Kübra Polat (10-A)
Yusuf Hazar Özkaya (10-A)
Berkant Yaman (9-B)
Kadir Ensar (9-C)
Ataberk Karaca (9-A)