Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Sakarya Gençlik Merkezleri bünyesinde düzenlenen yaz kurs programları gençlerin yoğun katılımıyla devam ediyor.
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; Gençlerin fiziksel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan yaz programlarını yakından takip ediyor. 
Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan’dan faaliyetler hakkında bilgi alan Çelikel, kursa katılan gençlerle hem sohbet edip, hem de gençlerle birlikte spor yaparak onların heyecanlarına ortak oluyor.  
Gençlik Merkezlerinin önemine vurgu yapan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; Yaz programları, dini bilimler atölyesi, gençlerin iyilik ağacı, sportif faaliyetler , merkezim her yerde ve kulüp faaliyetlerine katılan gençler kendilerini geliştiriyorlar. 9-15 yaş grubunda erkeklerde 85, bayanlarda 44 öğrencinin katılımı ile devam eden yaz akademisi kurslarının kayıtları  , Gençlik Merkezimizde yapılıyor. Tüm gençleri yaz kursu programlarına katılmaya davet ediyorum “ şeklinde konuştu. 
Yaz programlarına katılan gençler dış alan etkinliklerinde , haftayı Cami, Kütüphane , Deprem Müzesi ziyareti ve kent parkta futbol oynayarak geçirdiler.
Yaz Programları  
 Akademiler
-Değerler Akademisi
-Dil Bilimleri Akademisi
-İnovasyon Akademisi
Dini Bilimler Atölyesi
-Kuran-ı Kerim
-Temel Dini Bilgiler
-Efendimizin Hayatı
Gençlerin İyilik Ağacı
-Çevre Temizliği
-Hastane Ziyaretleri
-Yardım Kampanyaları
-İmece Çalışmaları ve daha fazlası
Sportif Faaliyetler
-Yüzme
-Futbol
-Voleybol
-Basketbol
-Badminton ve daha fazlası
Merkezim Her Yerde
-Sokak Sinemaları
-Mahalle Maçları
-Piknikler
-Uçurtma Şenlikleri ve daha fazlası
Kulüp Faaliyetleri
-Kod Adı 2023
-Müzik
-Zeka Oyunları
-Meydan Tiyatroları
-El Sanatları ve daha fazlası