8-15 Eylül 2017 tarihleri arasında 20 farklı ilden, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Damla Projesi kapsamında ilimize gelen 20 gönüllü genç, 10 gönüllü gencimizle birlikte , ilçelerde gençlere yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor.  
Etkinlikler kapsamında şehit ailesi ziyareti, köy okullarında çocuklara yönelik yüz boyama, çocuk oyunları, okul boyama ve okul duvarlarını resimlendirme, sokak hayvanlarına ve kuşlara yemlikler yapılması, köy mezarlıkları ziyaretleri ve mezarlık temizliği, fidan dikimi gibi faaliyetler gerçekleştirildi. 
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; Farklı üniversite okuyan veya mezun olan gönüllü gençler, ilimizin köy ve ilçelerinde bir araya geldiği gençlerle, onların üniversite hayallerine ulaşması konusunda bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla ilgi alanları çerçevesinde hasbihal ederek gençlerimizi bilgilendirdi.” Dedi. 
Çelikel ; Ayrıca, proje kapsamında farklı illerden gelen gönüllü gençler , ilimiz kültürünü yerinde yaşama ve tarihi mekanlarını yakından görme fırsatı yakaladılar. Bu anlamda Taraklı ilçemize gelerek Taraklı evlerini ve tarihini gezip görme imkanı da buldular. Söğütlü’de boyama etkinliği yaptılar. Ferizli’de yaşlıları ziyaret ettiler.Hendek’te Şehit Ali Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ederek , Bayraktepe’ye çıktılar. Arifiye’de Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün mezarını ziyaret ettiler. Serdivan’daki Şehitlikleri ziyaret ettiler. Yüz boyama etkinliği yapıp, doğadaki canlılara  hayat vererek, yaşlılarla ve çocuklarla yakından ilgilendiler. “ şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından özenle takip edilen proje için bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Serdivan Gençlik Merkezi Müdürü Ali Okur, Damla Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ve faaliyetleri incelemek ve katkılarını sunmak üzere ilimizde gençlerimizle birlikte çalışmalara katılıyor.