Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Enleri" Ödül töreni Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.
08 Ekim-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) işbirliğinde ülke genelinde kutlanan “Amatör Spor Haftası” Sakarya’da Spor Kortej yürüyüşü ile start aldı. Yürüyüş Çark Caddesi’nde (Atatürk Lisesi tarafından) başlayıp, Adapazarı Kültür Merkezi’nde sona erdi. 
Yürüyüş sonrasında AKM’de yapılan tören ile 32 spor branşında yılın en başarılı sporcuları, antrenörleri ile İlimizin amatör spora hizmet etmiş sembol isimlerine Altın Yıllar hizmet ödülü verildi. 
AKM’de düzenlenen Amatör Spor Haftası Yılın Enleri Ödül Töreni, Şehitler anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Ferruh Sezgin, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar, Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Salman, Adapazarı Gençlik Merkezi Müdürü Ali Okur, , ASKF yöneticileri, sporcu velileri, İl Temsilcileri ve amatör spora gönül vermiş emektarlar katıldı. 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve diğer protokol üyeleri sporculara ve idarecilere başarılar dileyerek ödüllerini takdim ettiler. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “Ülkemizde sporun gelişmesinde ve Uluslararası başarılarımızda  amatör sporların çok büyük katkısı bulunmaktadır. Amatör  sporda başarının  temelinde  sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek    halkımızın, çocuklarımızın  ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmanın gayreti içindeyiz.  Spor yapmak çocuklarımızın sorumluluk duygularını artırır, özgüvenlerini geliştirir,  günlük hayatta ve derslerinde başarılı olmalarını sağlar. Ailelerimizin çocuklarını spora yönlendirmeleri ve destek olmaları bu bağlamda çok önemlidir “ dedi.
Çelikel ; “Ülkemiz genelinde 81 İlde eş zamanlı yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesi hayata geçirildi. Geçtiğimiz dönem 13.417 İlkokul 3. Sınıf öğrencimizin yetenek taramasını gerçekleştirdik, yeni dönem çalışmalarımızda başladı, yaklaşık 13,500 öğrencimizi yetenek testine tabi tutacağız. Proje çerçevesinde sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.  Okul sporlarında geçtiğimiz yıl 61.786 sporcu sayımızla Türkiye 4.lüğü elde etmiştik. Bu yıl 67.051 sayısına ulaştık. Bu yılki ülke verileri açıklanmadı ama ilk 3 içerisinde yer alçağımızı tahmin ediyoruz. Okul sporları ekibimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 3 yıl önceki rakamsal verilere baktığımızda lisanlı sporcu sayımız 37.454 faal sporcu sayımız 4.898’di. Bugüne baktığımızda lisanlı sporcu sayımız 51.067, faal sporcu sayımız 10.914.” dedi. 
Son yıllarda yapılan yatırımlarla şehrimiz modern ve kullanışlı  tesislere  kavuştu diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “ Yeni Sakarya Stadyumu, Sakarya Spor Salonu, Sakarya Yüzme Havuzu, Spor Salonları , Havali silahlar Atış Poligonu, Sentetik Zeminli futbol sahaları gibi bir çok tesis hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın İlimize kazandırdığı Türkiye’nin vizyon projesi Ayçiçeği Vadisi  ve Bisiklet Adası ilk Uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın Yapımını üstlendiği Sapanca Hacımercan futbol sahası inşaatı hızla devam ediyor. Atletizm pisti inşaatımız tamamlanmak üzere, Erenler Atatürk Stadı sentetik zemin yenileme işlemi son aşamasında. Çok modern tesislere  sahip olmaya devam ediyoruz. Tabi tesisleri yapmakla işimiz bitmiyor, önemli olan sporcularla dolu olması. Sakarya ASKF ile iş birliği içerisinde tesislerimizin doluluk oranını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Sağlıklı yaşam için  7 den 70 e tüm bireylerimizi spora davet ederek, Amatör spora verdiğiniz destek ve katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Öncelikle ödül alan tüm sporcularımızı kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri amatör spora desteklerde bulunduk. Malzeme ve otobüs desteği sağladık. Modern spor tesisleri inşa ettik. Spor şehri olan Sakarya’mızda sporun gelişmesi, gençlerimizin daha sağlıklı şartlarda spor yapabilmesi için desteklerimizi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Hamdolsun ASKF, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve tüm spor camiamızla tam uyum içerisinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de birlikteliğimiz devam edecek” dedi.