Müsabakalara Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Düzce, Bolu, Eskişehir, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Kocaeli illeri katılırken bu illerden gelen 800 civarında sporcu dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Turnuvada bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih KOŞU, “Sevgili sporcular, bugün aramızda sizin gibi bu liglerden yetişen bir abiniz var, Enes Erkan ikinci defa dünya şampiyonu oldu. Bizi ve ülkemizi gururlandırdı. İnanıyorum ki aranızdan son dünya şampiyonasında şampiyon olan Enes Erkan, Serap Özçelik gibi yeni şampiyonlar çıkacaktır. Ama sadece çok başarılı bir sporcu olmak yetmez. Şampiyon sporcularımız gibi çok iyi bir sporcu olmanın yanında aynı zamanda iyi bir insan olmakta önemli. Sizlerin de sporculuğunuzu geliştirirken iyi birer insan olacağınıza inanıyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış töreninde Türkiye karate federasyonu tarafından geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü lig maçları ile birlikte yapılan Karate eğitim seminerinde eğitimci olan ve karate sporuna emek vermiş Hakan Alpay, Yılmaz Destegül, Ertan Tunç ve +84 kg’da bir kez daha Dünya Şampiyonu olan Enes Erkan’a şilt takdim edildi. Şiltler ve dereceye giren sporculara ödüllerini İl Müdürü Salih Koşu, Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Karate federasyonu il temsilcisi Aykut Duman ve Dünya Şampiyonu Enes Erkan verdi.

Organizasyon sorumlusu Avrupa Dünya Hakemi ve antrenör Uğur Kobaş “Yılların emeği, sporcuların mücadelesi, velilerin destekleri, il müdürlüğümüzün bize verdiği destek ile birleşince ortaya çok anlamlı bir tablo, bir o kadarda başarılı organizasyonlar ortaya çıkıyor. Destek olanlara asıl teşekkürümüz bu yarışmalardan çıkan sporcuların aldığı madalyalar. Biz de destek olanlara, teşekkürü Avrupa ve Dünya şampiyonlarında aldığımız madalyalar ile vermeye çalışıyoruz zannediyorum asıl önemlisi de  bu” diye konuştu.

Turnuva Sonuçları:SONUÇLAR.xlsx