Başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, Milletvekilleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı yöneticileri ile Gençlik Merkezi çalışanlarının katıldığı Gençlik Merkezi Günleri’ne Ankaralı vatandaşların yanı sıra farklı illerden gelen gençler de ilgi gösteriyor. 81 İlde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinin, yürütmekte olduğu proje ve faaliyetler ile illerinin kültürel özelliklerini tanıttığı etkinlikte; ayrıca çeşitli sergi, konser ve sportif aktiviteler de gerçekleştiriliyor. 

Filografi İlgi Odağı Oldu!

Tel ve çivileri ahenkle buluşturan Filografi sanatı, Gençlik Merkezi Günleri’nde Sakarya standını ziyaret eden konuklar tarafından ilgi ile karşılandı. Gençlik Merkezi liderleri ile kursiyer gençler tarafından yapılan eserler, standı ziyaret eden birçok bürokrat ile vatandaşın beğenisini kazanırken; organizasyonun açılış töreninin ardından Sakarya Gençlik Merkezi standını ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Metin Yılmaz’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu tarafından bir eser takdim edildi.

Geyve Ayvası ve Kabak Lokumu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen programda, açtığı stantla misafirlerini ağırlayan Sakarya Gençlik Merkezinin sergilediği yöresel lezzetler arasında kabak lokumu ile Geyve ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen ayva da yerini aldı. Öte yandan yine Sakarya ilinin tarih duraklarından biri olan Taraklı ilçesinde yapılan yöresel giysiler ile tahta kaşıklar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.