Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları işbirliğiyle yapılan panelde konuşmacı olarak Sakarya Üni. BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı, Olimpiyat 2.si (Boks) Doç.Dr. Malik Beyleroğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Kürek Antrenörü Anna Maria Oğultürk, Karatede Avrupa, Dünya Şampiyonu Enes Erkan, Aliağaç Spor Kulübü Başkanı Aydın Birinci, Jimnastikte milli sporcular Ahmet Çoruh ve Ecem Barklı, Sakarya Altınokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk ve Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kambur yer aldı.

Panelin açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, “Sakarya, spor ile yaşayan bir şehir. Amatör spor kulüplerimiz de, ilimizde sporun gelişmesinde ve sporun tabana yayılmasında çok önemli bir misyon üstleniyorlar. Sadece futbolda değil, diğer spor dallarında da sporcular yetiştirerek, yetenekli gençlerimizi ülke sporuna kazandırıyorlar” dedi. İl Müdürlüğü olarak sporu bir yaşam biçimine dönüştürmüş nesiller yetiştirmek istediklerini ifade eden İl Müdürü Çelikel “Bugün 36.737 lisanslı sporcumuz, 258 Kulübümüz ve 48 antrenörümüz ile 35 branşta faal olarak Sakaryamızı çok daha iyi yerlere getirmenin çabası içerisindeyiz. Yeni Sakarya Stadyumumuz ve atletizm pistimiz de hizmete girince, inanıyorum ki ilimizde spor yapma imkanı daha da genişleyecektir” diye konuştu.

ASKF Başkanı Yaşar Zımba da konuşmasında amatör sporun önemini vurgulayarak, içinde bulunduğumuz Amatör Spor Haftasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda yapılan “Amatör Spor ve Sporcu” panelinin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Sunuculuğunu İl Müdürlüğü antrenörü aynı zamanda Avrupa, Dünya Karate hakemi olan Uğur Kobaş’ın yaptığı panelde, konuşmacılar spor ile nasıl tanıştıklarını, elde ettikleri başarılara nasıl ulaştıklarını, sporcu motivasyonu ve disiplini hakkında dinleyicilere tecrübelerini aktardılar. Sporda çok çalışmanın ve adaptasyonun, başarının gelmesinde çok önemli olduğunun ifade edildiği etkinlikte katılım oldukça yüksekti. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı panelde amatör spor ile erken yaşlarda tanışılmasının önemi konuşmaların satır aralarında vurgulanan konu oldu.

            Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, ASKF yönetim kurulu üyeleri, sporcular, antrenörler ve çok sayıda sporsever katıldı. Programın sonunda konuşmacılara teşekkür şilti verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.