Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2016-2017 Eğitim ve öğretim Yılı sona erdi. Karnelerini alan öğrenciler tatile çıkarken, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular , antrenmanlarına kaldığı yerden devam ediyor. 
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile ilimizdeki tüm spor tesislerinde antrenman yapan okullu öğrenciler,  çalışmalarına ara vermiyorlar. Adapazarı Atatürk Spor Kompleksi,  Yenikent Spor Salonu , Sakarya Yüzme Havuzu  ve ilçelerdeki spor tesisleri antrenman yapan sporcular ile dolup taşıyor.  
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenör ve sporcular, özellikle Atletizm , Atıcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Bisiklet, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Kickboks, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşında antrenmanlarına devam ediyor. 
Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; Öğrencilerimizin, spor salonlarımızı doldurması ve müsabakalardaki başarılı performansı bizleri sevindiriyor. Yaz tatili boyunca tüm spor tesislerimizi , daha çok öğrencinin spor yapması için açtık. ” dedi.
Çelikel ayrıca ; İl Spor Merkezleri Kapsamında 22 branşta , Engelliler İl Spor Merkezleri kapsamında ise 11 branşta yaz spor kursları açtık. Katılımın bir hayli yüksek olduğu kurslarımızda öğrenciler, uzman antrenörlerle tesislerimizde spor yapmanın keyfini çıkartıyorlar. İl Müdürlüğü olarak Yaz Spor Okullarına katılan sporcuların, sağlıklı bireyler olması , sosyal ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri için,  antrenörlerimizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.