Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerini ziyaret edip öğrencilerle bir araya gelirken, Yeni Atatürk Stadyumunda yapımı devam eden Spor Tesisinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Sakarya Gençlik Merkezine uğrayan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e; Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile şube müdürleri de eşlik etti. Gençlik Merkezindeki Atölyeleri gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Merkez Müdürü Ali Okur’dan da bilgiler aldı.

“2019 Yılında 7 Bin Genç Üye”
Dil Atölyesinde İngilizce Eğitimi, Kişisel Gelişim Atölyesinde Diksiyon Eğitimi, İnovasyon Atölyesinde Kodlama Eğitimi, Güzel Sanatlar Atölyesinde Hat, Karakalem ve Ebru Eğitimi alan öğrenciler ile Kitap Okuma Halkaları grubundaki gençlerle bir süre sohbet ederek eğitimlere de eşlik etti.

Sayın Valimizi Merkezlerinde ağırlamaktan onur duyduklarını belirtip bilgiler veren Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali Okur, yürütmekte oldukları proje ve faaliyetler kapsamında yılda ortalama 55-60 bin gence ulaşıp onlara atölye ve sosyal sorumluluk projeleri vesilesi ile sosyal bilinç aşılamak için gayret gösterdiklerini, 2019 yılında yaklaşık 7 bin genç üye sayısına ulaştıklarını, Almanca, İngilizce, diksiyon, hat, kaligrafi, ebru, karakalem, gitar, ney, keman, gönüllülük kulübü, kitap okuma halkaları gibi etkinlikler ile ses, bilgi, tiyatro, şiir, münazara gibi yarışmalar düzenlediklerini, ‘Merkezim Her Yerde’ çalışması ile Gençlik Merkezine ulaşamayan kişilere ulaştıklarını, gençlerin iyilik ağacı çalışması ile sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini, diğer Gençlik Merkezleri ile eş zamanlı olarak okul temsilcileriyle birlikte 'İdlib’deki Çocuklar Üşümesin' adı altında battaniye kampanyası başlattıklarını söyledi.

“Başkalarının da Acılarını Hissediyorsunuz”
Gençlik merkezinde kitap okuma gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği has odada kültürel değerler üzerine gençlerle bir süre sohbet eden Vali Nayir, gençlerin böylesi ortamlarda hayata dair, geleceğe dair güzel şeyleri paylaştığını, diğer taraftan da bu tür gönüllü çalışmalar içerisinde bir sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde kendi hayatlarına da olumlu katkı sağlayabilecek etkinlikler gerçekleştirmelerinin önemine değinerek, “Sizleri öncelikle tebrik etmek istiyorum. İçerisinde bulunduğunuz ve farklı projeler, etkinlikler gerçekleştirdiğiniz bu merkezdeki çalışmalarınızın, size mutluluk verecek, tatmin duygusu verecek en güzel hususlardan birisi olduğunu yaşayarak göreceksiniz. ‘Eğer insan kendi acısını duyuyorsa o onun yalnızca canlı olduğunu gösterir, eğer başkalarının acısını da duymayı becerirse işte o zaman insan olmaya başlamıştır’ diye bir söz vardır. Siz bunu hesaba katarak başkalarının acısını da duymaya talip olmuşsunuz.

Bir taraftan zaten işin okuma gibi en önemli kısımlarından birini yerine getiriyorsunuz, kendi bilgi dağarcığınıza yeni bir şeyler katma gayreti içerisinde karşılıklı yardımlaşmanın da tadına varıyorsunuz. Eğer bir yolda gayretiniz varsa, ona uygun bir cevap da mutlaka bulursunuz” diyerek öğrencilere okuma grupları ve etkinlikleri üzerine sorular yöneltti.

“Fen Dolabına Dokunamazdık”
Böyle güzel bir yerde bulunma fırsatını yakalayan gençlerimizin şanslı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Burada kurs gören, yeteneğini geliştirmeye çalışan, eğitim alan pırıl pırıl gençlerimizle tanıştık. Böylesi yerleri kıymetli kılan, kişilerden buralardan istifade edebilmesidir. Ne kadar çok kullanılırsa, fonksiyonunu o kadar yerine getirmiş olur, böyle bir yere sahipken kapısının kapalı olması buranın değerini de elbette düşürür. Öğrencilik yıllarımdan fen dolabı diye bir şey hatırlıyorum, öğretmen kapısını açar gösterir, bir daha kapatırdı ve içerisinde bulunanlara el sürdürmezdi, bu durum sadece o dolabın adını bilmemizi sağladı, ancak bizim onun içeriğini öğrenmemiz daha elzem bir durumdu. İşte böylesi güzel ve etkin yerler sonuna kadar kullanılmalı, nerede bir kitap varsa ona el değmeli, okunmalı ve hatta bir şeyler yıpranmalı ki, işte o zaman asıl hüviyetini bulmuş olsun, asıl fonksiyonunu ifade etmiş olsun.

Buralardan faydalanırken okulunuzu ihmal etmememiniz de elbette en önemli sorumluluklarınızdan birisidir, asli görevleriniz okullarınızdadır, buralar ise her zaman her konuda size yardımcı olacak yerlerdir” diye söyleyip öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

“Serdivan Gençlik Merkezine Geçti”
Buradaki temaslarının ardından özellikle üniversite gençlerine hizmet veren ve şu an yenileme çalışmaları yapılan Serdivan Gençlik Merkezine geçen Vali Ahmet Hamdi Nayir, 400 kişi kapasiteli Konferans Salonu ile yaklaşık 150-200 kişinin yer bulabileceği Eğitim Salonlarını gezerek Merkez Müdürü Yavuz Çangır’dan bilgiler aldı.

“Stadyumdaki Cep Salonlarını Gezdi”
Son olarak Yeni Atatürk Stadyumunu ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, hem stat içerisinde hem de alt tarafında yapımı devam eden Cep Salonlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Stadın altında farklı spor dallarına hizmet edecek 20 tane Cep Salon oluşturulacağını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, 120 metre uzunluğunda Türkiye’nin en uzun Atletizm Pistini oluşturacakları bu tesiste Jimnastik Salonu gibi farklı alanlarda sporculara destek olacaklarını belirtirken, Gençlik Merkezleri hakkında da bilgiler verdi. 12-29 yaş aralığındaki gençlerin serbest zamanlarını aktif ve verimli bir şekilde değerlendirmesini sağlayan Gençlik Merkezlerinin Sakarya ve Serdivan’dan sonra Hendek, Pamukova, Kocaali ve Kaynarca’da da açıldığını belirten İl Müdürü Özsoy, kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Sayın Valimize teşekkür ettiklerini ifade etti.

“Sakaryaspor’a da Başarılar Diledi”
Cep Salonlarını yakından inceleyerek sporun insan hayatındaki önemine de değinen Vali Nayir, hem tesislerinde bulundukları Sakaryaspor’a hem de Gençlik ve Spor İl Teşkilatı çalışanlarına başarılar diledi.