GSB Sakarya - Eylül Ayı Dolu Dolu Geçti 

GSB GÜNDEM SAKARYA EYLÜL AYINDA NELER YAPTIK ? NELER YAŞADIK?

Gençlik ve Spor’da Eylül Ayı Dolu Dolu geçti 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy yine dev projelere imza atarken, Sakarya Eylül ayında yine birbirinden önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Dünya Şampiyonasının provası niteliğindeki Türkiye Bisiklet Şampiyonası nefesleri kesti. Avrupa Spor Haftası başladı. Rekortmen Milli Atlet Umut Uysal Balkan Şampiyonu olurken, Kürekçilerimiz Almanya’da düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonasında kürsüyü son anda kaçırdı.
Vali Çetin Oktay Kaldırım Gençlere Müjde verdi. Pamukova ve Arifiye’de Gençlik Kamp Merkezlerinin yapımı son aşamada. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin desteği ile Türkiye’de bir ilk olacak olan Mollaköy Tesislerinin Ön Projesi Bakanlığımıza sunuldu.
Spor Faaliyetlerinde Antrenmanlar ve diğer çalışmalar salgın nedeniyle sağlık kuralları ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde devam ediyor. 



Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan  Gençlere MÜJDE
Pamukova İlçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulunan  Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, gençlere müjdeler verdi. 
Vali Çetin Oktay Kaldırım  sosyal medya hesabından, Gençler müjde vererek, ; “Pamukova İlçemizde size özel; Glamping&Camping, 100 kişilik konaklama alanı, 2 adet Mini golf sahası, Basketbol, Voleybol ve Futbol Sahaları, Macera ve yürüyüş parkurları,  Bocce sahası ve diğer etkinlik alanlarının olduğu Gençlik Kamp Alanı yapıyoruz” diye yazdı. 

Gençlik ve Spora Büyük Destek
Sporun ve sporcunun dostu olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan ortak çalışmalar ve projeler ile Spor Şehri Sakarya'da, gençliğin ve tesisleşmenin temelleri atılıyor. 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.  Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy,  Başkan Yüce'ye Mollaköy Kano-Kürek Tesisi yapımı ve spor alanında Türkiye'de örnek olacak projelerle ilgili bilgi verdi. 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; “İl Müdürümüzle, Gençlerimiz ve spor sevdalısı Sakaryalılar için yapacaklarımızı görüştük “ dedi.  İl Müdürümüz Özsoy, ziyaretin sonunda Başkan Yüce’ye öğrencilerin yaptığı tabloyu hediye ederek, gençlik ve spora katkılarından dolayı teşekkür etti.


Hedefimizde Gençlik, Merkezimizde Hizmet Var
Soran, araştıran, üreten bir gençlik, bu merkezlerimizde yetişiyor. Sakarya, Serdivan, Hendek, Kaynarca, Kocaali ve Pamukova Gençlik Merkezimizde kurslar, atölyeler ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 

Deneyap Sakarya Atölyesi Açıldı
Sakarya Gençlik Merkezimizin 3. Katında yer alan Deneyap Sakarya Atölyesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Online Video Konferansla açıldı. Deneyap Atölyesinde geleceğin bilim insanları olacak gençlerimiz, yerli ve milli üretimle Türkiye'miz teknolojisine katkıda bulunarak alanında dünyanın en iyi ürünlerini ülkemizin hizmetine sunmayı hedefliyor.

Öğrencilerimiz İçin EBA TV Yayını Başlattık 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Sakarya Gençlik Merkezinde Bilgisayarı ve internet erişimi olmayan gençlerimiz için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders sınıfımızı hazırladık.


EYLÜL AYINDA SPOR ALANINDA YAPILAN FAALİYETLERİMİZ


Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İletişim Birimi olarak, Kurum İçi İletişim Semineri düzenledik. Sakarya Yurdu bahçesinde sağlık ve temizlik kurallarına dikkat edilerek düzenlediğimiz seminere, 40 personel katıldı. 

16 İlden 100’e yakın sporcunun katılımı ile Sapanca Gölü Kırkpınar Kürek Parkurunda Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası düzenledi.

Almanya’nın Duisburg kentinde yapılan U23 Avrupa Şampiyonası’na katılan Kürek Milli Takımı, 3 Avrupa Dördüncülüğü, 1 Avrupa Yedinciliği ve 1 Avrupa Onunculuğu elde etti. Sakarya’lı Milli Kürekçi Mervenur Uslu Avrupa 3ncülüğünü kıl payı kaçırdı. Mervenur Uslu ile birlikte, Sakarya’lı Milli Sporculardan Ebru Akınal ve Şefik Çakmak Avrupa 4.’sü oldu.

Eskişehir İlinde düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Taekwon-Do Poomse Şampiyonasında , Sakaryalı sporculardan Sena Nur Yılmaz,  Muhammet Emin Gülçe ve Hasan Ali Şahbaz Türkiye İkincisi olarak gümüş madalya aldı. Sena Nur Yılmaz ise takım halinde de Türkiye İkinciliği elde etti.

Dünya, Sakarya’daki Şampiyonayı Konuşuyor
Serdivan'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası, Dünya Karate Federasyonu tarafından, “Karate ve yeni normal: Türkiye'de büyük kata rekabeti” vurgusuyla tüm dünyaya duyuruldu. 
Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, turnuvayı yakından takip ederken, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile telefonda görüşerek ilgisini gösterdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ustaları ile bakım ve onarımı yapılan Karasu Spor Salonu , Karasu Stadı ve Karasu Yurdunda normalleşme süreci boyunca sağlık, güvenlik ve her türlü tedbirler alınarak etkinliklere ve faaliyetlere hazır hale getirdik. Karasu’da Masa Tenisi, Karate, Karasu Yurdunda Judo ve Karasu Stadında Okçuluk antrenmanları, sosyal mesafe ve sağlık kurallarına dikkat edilerek devam ediyor.

Balkan Şampiyonasında Sakarya Rüzgarı
İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksinde gerçekleşen U20 Şampiyonası Erkekler 100 metre koşusunda Sakarya'lı sporcumuz Umut Uysal Altın madalya sahibi oldu. Kadınlar sırıkla atlamada, sporcumuz Sıla Simay Harman ve Beyza Baş gümüş madalya alırken, Zehra Oral 4x100 yarışlarında Balkan üçüncüsü olarak Bronz madalya aldı. 

Sakarya’da spor adına büyük projelere ve yeniliklere imza atan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, Sapanca Gölünde Yelken Sporunun yapılması için çalışmalar başladı. AK Parti Eski Milletvekillerinden Mustafa İsen, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kano- Kürek Tesislerini ziyaret ederek, Yelken sporunun Sapanca Gölünde yaygınlaşması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

2020 yılı 3. Dönem Kick Boks kuşak terfi sınavı Atatürk Spor Kompleksinde düzenlenen minik, yıldız ve genç kategorilerinden oluşan 98 sporcunun katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.  Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen Wushu Branşı 1.,2.,3.,4. ve 5. Duan Sınavı, Serdivan Spor Salonunda gerçekleşti. 

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, pandemi sonrasında Serdivan Spor Salonunda en yüksek katılımla, sağlık kuralları ve sosyal mesafeye uygun olarak yapılan ve tüm dünyanın konuştuğu şampiyonaya verdiği destekle gönülleri fethetti. Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya,  Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Türkiye Karate Federasyonu Milli Takımlar Menajeri ve Aynı zamanda Karate İl Temsilcisi Hikmet Şaha ve Dünya, Avrupa Karate Federasyonları Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret ederek, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür ettiler.

Sakarya’da Avrupa Spor Haftası kapsamında "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" etkinliği 15 Temmuz Camili Mahallesindeki Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde yapıldı. Bisiklet Vadisindeki etkinlik programına; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy, Sakarya Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı (TBF) Erol Küçükbakırcı, TBF As Başkanı İrfan Çelik, Sakarya GSİM Spor Şube Müdürü Özgür Aygün, Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu, sporcular ve antrenörler katıldı. Atletizm, Boks, Eskrim, Futbol, Güreş, Cimnastik, Karate ve Wushu branşı sporcularının katıldığı program, sporcuların gösterileri ile devam etti. 

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonasında sona erdi. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, derece yapan sporculara ödüllerini takdim etti.   TBF tarafından Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilen 2020 Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası tamamlandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Salcano Takımı yarışlara damga vurdu.

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Tenis Turnuvasında10 Yaş Kategorisinde Sakaryalı Tenisçi Mehmet Akif Mutlu şampiyon oldu.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun eş zamanlı olarak ülke genelinde düzenlediği, Atıcılık Lig müsabakaları sona erdi. Tabanca ve tüfek kategorisinde düzenlenen müsabakalarda sporcular, yüksek puan alabilmek için hedef başına geçtiler.

Boks Branşında İlimize Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Ece Asude Ediz, Dünya Boks Şampiyonası hazırlıklarını Atatürk Spor Kompleksinde günde çift idmanla sürdürüyor.

İstanbul'da 9 Ülkeden tenisçinin katıldığı Tennis Europe kapsamında düzenlenen kategori 3. Soul Cup turnuvasında Sakarya’lı Sporculardan Irmak Öztürk ve Melisa Uğur çifti 2nci olarak büyük bir başarıya imza attı. 

TESİSLER ELDEN GEÇİRİLDİ
Gençlik ve Spor Tam Gaz
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un talimatlarıyla, kuzeyden güneye tüm tesisler elden geçiriliyor. 
Tesisleşme konusunda yaptığı yatırımlarla örnek gösterilen Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde hedef, Sporda Tesisleşmenin Alt yapısını oluşturarak Sakarya’yı 2050 yılına taşıyacak tesisler inşa etmek. Yeni tesislerin yapımı hızla devam ederken eski ve bakımsız tesis kalmaması içinde bakım onarım çalışmaları sürüyor.  Bu kapsamda Karasu’daki Spor Salonuna bakım ve onarım yapıldı.  Karasu Stadının tribün yeri değiştirildi. Kocaali İlçesinde plaja futbol ve voleybol sahası yapıldı.  Arifiye İlçesindeki Süleyman Edip Balkır Spor Salonu ve 15 Temmuz Camili Mahallesindeki Yenikent Spor Salonundaki bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Hacıkışla ve Akova Futbol Sahalarında bakım-onarım çalışmaları ise devam ediyor.

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve Sapanca Kaykamamı Bilgehan Bayar, İlçelerindeki Spor tesislerini gezip, İlçe Spor Müdürlerinden tesisler hakkında bilgi aldı. 

Özel Spor Tesisleri ve Halı Sahalar Covid-19 önlemleri kapsamında, İlçe Spor Müdürlükleri tarafından denetlenmeye devam ediyor.


Karapürçek’te Güreş Salonu Hizmete açıldı
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Karapürçek’te Güreş Salonu hizmete açıldı. Akyazı Spor Salonundaki Güreş Salonunda tadilatının ardından ve Karapürçek İlçesinde de Güreş Salonun hizmete açılması bölgede Güreş sporuna gönül verenleri sevindirdi. 


GENÇLİK HİZMETLERİ 

Türkiye’nin en fonksiyonel Gençlik Merkezi olan Hendek Gençlik Merkezinde, gençler için EBA TV desteği, Doğa Yürüyüşleri, Has Oda Sohbetleri, Geleneksel Oyunlar, Eğitim Kurları, Yüzme eğitimi verildi. 

Pamukova Gençlik Merkezinde, gençlere Eylül Ayında Merkezim Her Yerde Etkinlikleri, Hayata Değer Kat, Dil Bilimleri Eğitimi, Medeniyetler Şehri Kudüs, Pamukova Has Oda Sohbetleri, Gitar dersleri verildi. Camilerde Seccade dağıtılırken, Pamukova’lı gençler Serdivan’da Lazer Tagda gönüllerince eğlendiler. 

Kocaali Gençlik Merkezi olarak gençler için Geleneksel Oyunlar, Mevsimlik işçiler için İlçe turu ve çeşitli etkinlikler, Geziler (Taraklı-Göynük), Bisilet Turları ve çevre temizliği başta olmak üzere çeşitli kültürel, sportif faaliyetler düzenlendi.

Sakarya Gençlik Merkezinde geçtiğimiz ay Akademik Dil Eğitimi,  EBA TV desteği, Müzik, Okçuluk, Kitap Kafede ders çalışmaları, Has Odada en güzel sohbetler, Proje yazma teknikleri, El Sanatları, Bilgisayar Eğitimi, Çevre timi, Büyüklerin oynadığı oyunlar,  FİFA Play-Station , Bağlama Eğitimi,  Düşünme Yöntemi,  Zeka Oyunları başta olmak üzere çeşitli etkinlikler yapıldı.

Serdivan Gençlik Merkezinde Geleneksel Sporlar, Yaşlıları ziyaret, Modern Okçuluk, Yayla ziyareti, EBA TV desteği, Doğa Yürüyüşleri, Çevre Timi, Sinema Etkinliği , Laser Tag, Kitap Okuma Halkaları etkinlikleri düzenlendi. Serdivan Gençlik Merkezi ve Kaynarca Gençlik Merkezi ve tüm gençlik merkezlerimiz olarak Bakanlığımız tarafından Cami Cemaat’ına tek kullanımlık seccade dağıtıldı. 


YURT HİZMETLERİ
Kalbinde Peygamber Efendimizin sevgisi ile Medine-i Münevvere'de Hakk’ın rahmetine kavuşan,  Ayşe Hümeyra Ökten Hanımefendi'yi,ismini taşıdığı  Ayşe Hümeyra Ökten yurdumuzda Mevlid-i Şerif okuyarak saygı ve rahmetle andık.

Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Rahime Sultan Yurdumuzda kalan Uluslararası öğrencilerimiz, manevi danışmanlarımız ile Kentparkta hem eğlendiler, hem de piknik yaptılar.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Yükseköğretim KYGM yurtlarımız da bakım onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Serdivan Gençlik Merkezi Kyk Yurtlarında çalışan personelimizle Akyazı Acelle Yaylasında moral etkinliği düzenledik. Etkinlikler kapsamında Okçuluk, Matrak ve Parkur Oyunları oynayarak keyifli vakit geçirdik.

Rahime Sultan Yurdumuzda barınan Uluslararası öğrencilerimiz Manevi Danışmanımız eşliğinde Serdivan Müftülüğü Gençlik Merkezinde Gençlik Buluşmaları kapsamında sohbetlerini gerçekleştirdiler.

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Akyazı AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Akyazı öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Sakarya Yeşilay tarafından Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı 950 personellerimize yönelik, “Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimleri” sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek online video konferansla gerçekleştirildi.

Eylül ayında Yapılan Antrenmanlar 
Eylül Ayında salgın (pandemi) nedeniyle sağlık kuralları ve diğer tedbirlere dikkat edilerek antrenmanlara devam edildi. Özellikle Atletizm, Judo, Wushu, Futbol, Boks, Tenis, Kürek, Kick Boks, Kano, Güreş, Geleneksel Okçuluk, Masa Tenisi, Karate, Taekwon-Do, Voleybol,  Eskrim ve Halter branşlarında yer alan sporcular antrenmanlarını aksatmadılar.

İl Müdürlüğümüzde ağırladık (01-30 Eylül 2020)
Eylül Ayı içerisinde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy,
Kocaeli Eski Kredi ve Yurtlar İl Müdürü  Nedim Arslan, Gölcük Yurt Müdürü İsmail Çalgan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, U23 Kürek Milli Takımının Sakarya'lı Sporcuları, antrenör ve yöneticileri, Kültür Turizm Bakanlığı Personel İşleri Genel Müdürlüğü Özlük İşleri Daire Başkanı Aydın Duran, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş ve İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Çorum AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu,  İl jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Kutlu,  Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca,  Sakarya Üniversitesinde öğretim görmek için Kazakistan'dan İlimize gelen öğrenciler ve Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş ve Geyve Müftüsü Murat Okuyar’ı ağırladı. 

Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine  İlhan Akçay’ın atanması dolayısıyla Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy, Sakarya SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ve Sakarya İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya ile birlikte Sakarya Vergi Dairesine ziyaret de bulundu.

Gençlik ve Spor İL Müdürü Arif Özsoy, Cumhurbaşkanlığınca asaleten Ticaret İl Müdürlüğü görevine atanan Emre Atmaca’ya iade-i ziyarette bulunarak, görevinde hayırlı olsun temennisinde bulundu.
İl Müdürümüz Arif Özsoy'u ziyaret etti.