Yönetim

 

Vali Yaşar KARADENİZ

 1965 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Samsun'da yaptı. 1983 yılında Samsun Teknik Lisesi Makine Bölümü'nü bitirdi. Aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu.1988 yılında Amasya Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak atandı. Bu görevi sırasında bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Kaymakam Vekilliği stajını Erzincan'ın Tercan İlçesinde yaptı.1991 yılında Kaymakamlık Kursu'nu bitirerek yeni ilçe olan Yozgat'ın Yenifakılı İlçesinin ilk kaymakamı olarak atandı.
 
Sırasıyla Konya-Taşkent, Hakkari-Çukurca, Ordu-Aybastı, Mardin-Yeşilli, Trabzon-Beşikdüzü, Çanakkale-Eceabat, Tekirdağ-Saray, Gaziantep-Nizip ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile Kastamonu ve Manisa Valiliği görevlerinde bulunan Yaşar KARADENİZ, 09.08.2023 tarih ve 2020/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Sakarya Valiliği görevine atanmış olup, 19.08.2023 tarihinde görevine başlamıştır.
 
Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ; 
2012 yılının Ocak ayında Türk İdareciler Derneği'nin Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü kazandı. Günümüze gelinceye kadar, çeşitli kurumlardan çok sayıda takdirname aldı. 'Taşra İdaresinin Yeniden Yapılandırılması' konulu çalışmasının bir kısmı İçişleri Bakanlığı dergisinde makale şeklinde yayınlandı. Eceabat Kaymakamlığı sırasında, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nın birçok yatırımını Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılmasını sağladı. 2003 - 2005 yılları arasında hükümetin Milli Parkla ilgili projelerinin tamamına yakını, ödeneği birliğe aktarılarak gerçekleştirildi. Bu uygulama, merkezi hükümet ödeneklerinin birlikler eliyle yatırıma dönüştürülmesinin ilk uygulamalarındandır. Bu şekilde Eceabat'ta gerçekleştirilen projelerden önemlileri şunlardır:
•    Conkbayırı -Kemalyeri  Ring yolu
•    Şehitler Abidesi Ring yolu
•    Kabatepe - Anzak Koyu Genişletme ve İyileştirme
•    Şahindere Şehitliği Yapımı
•    Kocadere Şehitliği Yapımı
•    Şehitler Abidesi 35 m.lik rölyef ve Atatürk Heykeli yapımı
•    Şehitler Abidesi alt taban cam mozaikle Bayrak  figürü yapımı
•    Şehitler Abidesi Otopark Yapımı ve Çevre Düzenlemesi
•    Kabatepe Ziyaretçi Dinlenme Merkezi Yapımı
•    Ana Tanıtım Merkezi  Çanakkale Komutanları rölyefleri
•    Namazgah Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Ertuğrul Tabyası Röleve, Restorasyon ve Fonksiyonlandırma Projelerinin hazırlanması;
•    Tekirdağ Saray Kaymakamlığı sırasında halk bağışlarıyla bir ilkokul ve bir kapalı spor salonu yapımını gerçekleştirdi. 
Mardin Yeşilli Kiraz Festivali, Beşikdüzü Deniz ve Kültür Festivali ile Saray Bahar ve Kültür Festivallerinin başlatılmasını ve görevi süresince devamını sağladı.
Saray'daki görevi süresince gerçekleştirdiği dört festivalin bütçelerinin tamamına yakınını festival gelirleriyle karşılanmasını sağladı. Aldığı takdirnamelerden birisi bu konuda gösterdiği başarıdan dolayıdır.
 
Sosyal yardımlar açısından da farklı bir uygulama geliştirdi. Ailesinde çalışabilir güçte veya yaşta kimsesi bulunmayan aileler adına bankada hesap açtırarak SYDV'den her ay düzenli yardım almalarını sağladı. Bu uygulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin'e anlatılmış ve uygulama 'dul aylığı' adıyla ülke geneline yayılmıştır. Yine vakıftan, 110 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdunu hizmete açtı. 200 öğrenci kapasiteli ikinci öğrenci yurdu inşaatının da başlamasını sağlamıştır.

  


 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ

 Kimdir ?

 1969 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Yüksek Öğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak Ziraat Mühendisi oldu.

1997 yılından itibaren kamuda görev yapmaya başlayan İNANÇ, memuriyet hayatına kısa bir süre öğretmen olarak başladıktan sonra, 1998 yılında Van Belediyesinde mühendis olarak göreve başladı. Sonrasında çeşitli birimlerde yöneticilik ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Yürüttüğü bir takım projeler ile Belediyeye çeşitli ödüllerde kazandıran İnanç,

 Gençlik yıllarında; (1983-1988) Vanspor altyapısında başlayıp, Vanspor amatör takımı ve amatör lisansla profesyonel takıma kadar süren futbolculuk dönemi sonrasında, Üniversite futbol takımı, 3.Lige terfi maçlarında ise Van Köy Hizmetleri Spor ve Van Telekom Sporda futbol oynamaya devam etti.

 Ayrıca uzun yıllar amatör kulüplerde ve okul takımlarında hentbol ve masatenisi oynadı. 2005-2006 ve 2017-2018 yılların da iki dönem Belediye Vanspor As Başkanlığı yaptı.

Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği, Hal Hakem Kurulu Üyeliği, Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Van Şubesi Kurucu Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Masa Tenisi Federasyonu Disiplin Kurulu ve Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Eğitim, kültür ve yardımlaşma amaçlı çeşitli derneklerde kurucu üyelik, yöneticilik ve bu derneklerde gençlik çalışmaları da yaptı.

08.09.2014 tarihinde Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve atandı ve  yaklaşık  sekiz yıl bu görevi yürüttü.

06.05.2022 tarihi itibari ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görevlendirilen Nevzat İnanç evli ve 3 çocuk babasıdır.