19 Mayıs Etkinlikleri Çelenk Töreni ile Başladı

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümü kutlamaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın gerçekleştirdiği çelenk sunma töreni ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Teknofest ekibimizden Poyraz takımının dronu tarafından gökyüzünde dalgalandırılan Türk Bayrağı ile devam etti.

 

Kutlama Programı

 

Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar, Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programla sürdü. Programa Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ertuğrul Kocacık ve Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, antrenörler ve aileler katıldı.

 

Gösteriler ve Performanslar

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İl Müdürü Nevzat İnanç’ın ardından etkinlikler başladı. SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları ekibinin Anadolu Renkleri Gösterisi ve Kafkas Kültür Derneği Halk Oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Wushu ve cimnastik gösterileri izleyicileri büyüledi.

 

Kutlamalar, Sakarya Gençlik Merkezleri, Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler tarafından seslendirilen “Parla Hilal ve Yıldızım” 100. yıl Marşı ile sona erdi.

 

Halk Yürüyüşü ve Sportif Etkinlikler

 

Etkinlikler, Millet Bahçesi’nden başlayan ve Valimiz Yaşar Karadeniz ile İl Protokolü eşliğinde Çark Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı'na kadar devam eden halk yürüyüşü ile sürdü. Yürüyüşe antrenörler, sporcular, gençlik liderleri, gönüllü gençler, sivil toplum kuruluşları ve halk katıldı.

 

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Demokrasi Meydanı'nda çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlendi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve İl Protokolü sportif etkinliklere katılım gösterdi. Ayrıca, Sakarya Gençlik Merkezleri'nin stantları ve Atatürk sergisi gezildi. Etkinlikler gün boyunca çeşitli spor branşları ve kültürel aktivitelerle devam etti.