SAKARYA’DA GENÇLİĞİN GELECEĞİ İÇİN “GENÇLİK POLİTİKA BELGESİ VİZYON ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gençlerin yaptığı çalışmalara ilişkin slayt gösterimi sunuldu.
Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin taleplerine göre teknoloji, yapay zeka ve dijitalleşme merkeze alınarak politika belgelerinin şekillendirildiğini söyledi.
Türkiye genelinde 400 genç ofisi ve 50 farklı kamp alanlarının bulunduğunu belirten Eminoğlu, "Türk gençliğinin sanatta, kültürde, teknolojide, ilimde, bilimde, bütün alanlarda yetişmesi ve gelişmesi, hem Türkiye'de hem uluslararası arenada temsil kabiliyeti yüksek gençlerimizin yetiştirilmesi ve onların bütün dünyaya en güzel şekilde hizmet ediyor olması nihai amacımız." dedi.
Eminoğlu, 522 gençlik merkezinden 12'sinin Sakarya'da bulunduğunu dile getirerek, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T3 Vakfı, TÜBİTAK ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak çalışmasıyla 100'den fazla dene-yap atölyelerinde ortaokul ve lise öğrencilerine daha temelden robotik kodlama, endüstriyel tasarım, yapay zeka gibi eğitimler 24 ay boyunca veriliyor. Sonraki aylarda da teoriyle pratik birleştirilip çocuklarımızın TEKNOFEST'e hazırlanmasını, bilimi, teknolojiyi okuyabilmesini amaçlıyoruz." diye konuştu.
Öğrencilerin iletişim çağında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Eminoğlu, program vesilesiyle gençlerin tavsiyelerini dinlemeye geldiklerini kaydetti.
Eminoğlu, gençlere, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği etkinliklerden yararlanmayı tavsiye ederek, "2024 yılı içerisinde 17 farklı yurt dışı deneyim ve uzman programları yaptık. 220 bine yakın gencimizi kamplarımızda misafir ettik. Kendimizi sürekli güncelleyen, geliştiren bir pozisyonda yolumuza devam etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da “Gençlik politikaları, gençlerin toplumsal yapının her alanına etkin bireyler olarak katılımı ve sahip oldukları beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması için vazgeçilmez bir unsurdur.
Gençlik ve spor alanında ortak bir anlayış, vizyon, politika ve hedeflerine ulaşma, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşların hizmet ve faaliyetlerinde koordinasyon ve iş birliğini sağlama amacıyla, Türkiye’nin ilk Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi 2013 yılında hazırlanmıştır. Ancak Gençlik Politikası o günden sonra revize edilmemiştir
İşte bu nedenle yenilenecek olan ulusal gençlik politikası belgesi, Aralık ayı içerisinde 81 ilimizde start alan ve bu ay sonu itibari ile tamamlanacak olan Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayları ve bunun dışında
Ayrıca Bölgesel Toplantılar ve farklı uzman gruplar ile buluşmalar gerçekleştirilerek süreç tamamlanarak yeni vizyon belgesi oluşturulmuş olacak.
Öncelikle Çalıştayımızın ülkemiz gençliğine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çalıştayımıza katkı sunmak adına sorumluluk alarak katılım sağlayacak olan tüm gençlerimize ve başta sayın Bakan yardımcımız olmak üzere siz değerli protokolümüze teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.
Programda, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Yavuz Çangır ve Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sinem Bozalan da konuşma yaptı.
Programın ardından üniversite yerleşkesinde yer alan "Genç Ofis"te atölye çalışması yapıldı.