15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü: 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ve Sancak Koşusu gerçekleştirildi.

 

Sakarya, 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde anlamlı bir yürüyüşe  ve sancak koşusuna ev sahipliği yaptı. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Çark Caddesi'nde büyük bir coşkuyla başladı. Bu anlamlı etkinlik, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimine karşı duran ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej, Mehter takımı eşliğinde Çark Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyerek Sakarya'nın birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak, yürüyüş boyunca birlik ve beraberlik mesajları verdi. Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından, şehitlerimiz için dualar edildi ve çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Aynı saatlerde, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının taşıdığı sancak, Sakarya Atatürk Stadyumundan başlayarak Demokrasi meydanına kadar sürdü. Sancak burada Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’e sporcular tarafından teslim edildi.