2020 Yılı Gönüllülük Yılı
Gençlik ve Spor Bakanlığının, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi olan ülkemizdeki gençlerin gönlüne dokunmak amacıyla başlattığı Gönüllülük Yılı projesi devam ediyor. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce ortaklaşa, Gönüllük esasıyla düzenlenecek olan Eğitim ve Maneviyat Projesi tüm İlçelerde yapılması planlanıyor. 
İlçelerde Ön Hazırlık yapıldı 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Kaymakamlıkları ve İlçe Müdürlüklerini ziyaret ederek Gönüllük esasıyla düzenlenecek olan Eğitim ve Maneviyat Projesi hakkında bilgi alışverişinde bulundular.
Okul ve Aile İşbirliğine dayalı, Gençlik Merkezlerince Dünya Gönüllüler Yılı, İyilik Yap sloganıyla düzenlenecek olan çalışmalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında görev dağılımı belli oldu. 
Milli Eğitim ve Müftülük 
Gönüllük esasıyla düzenlenecek olan Eğitim ve Maneviyat Projesi kapsamında İl Müftülüğünce Kuran Kurslarında öğrencilere hafızlık ve din eğitimini kapsayan iş ve işlemlerini yürütecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce projeye katılan Öğrencilere de akademik ve sosyal faaliyetlerin yapılmasını konusunda destek olacak. Projede 3 kurumda; eğitim, program ve planlamaları takip ederek koordineli bir şekilde çalışacak. 
Genç Ofisler Açılacak
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın “Gönüllülük Yılı Projesi” ve “İyilik Yap” sloganıyla Eğitim ve Maneviyat Projesi kapsamında İlçelerimizdeki Ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize yönelik Gençlik ve Spor alanında çeşitli faaliyetler düzenleyeceğiz. Gençlik Merkezi olmayan ilçelerimize de genç ofisler açarak, hem daha çok öğrencimizin gönlüne dokunmuş hem de projenin devamlılığını sağlamış olacağız. Hem öğrencilerimizi daha sağlıklı bireyler olması hem de Millî, Manevi, ahlâkî, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesini hedefliyoruz. Ortak yürüttüğümüz projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Fazilet Durmuş’a ve İl Müftülüğümüz Hasan Başiş’e tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.


Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerinin, Maneviyat Projesi Kapsamındaki Faaliyetleri 
1. Serbest zamanlarda ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yıllık plan şeklinde hazırlayarak düzenlemek. 
2. Bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemini hazırlamak.
3. Eğitim İstihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programları düzenlemek.
4. Akranlarıyla kaynaşmalarını, sevgi, saygı, hoşgörü, alçakgönüllü, nezaket gibi değerleri benimsemelerini sağlamak.
5. Ahlaki olgunluğa eriştirecek adalet, merhamet, fedakarlık, dürüstlük, güven, yardımseverlik ve çalışmak vb. gibi değerleri edinmelerini sağlamak.
6. “Farkındalıklarımız zenginliğimizdir” anlayışını benimseyerek milli birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmalarını sağlamak.
7. Karar alma ve uygulama süreçleriyle ilgili bilgilendirilmelerine ve bu süreçlere etkin şekilde katılımlarına imkan oluşturmak.
8. Bilgi ve İletişim Teknolojilerine erişimlerini kolaylaştırmak.
9. Tarih, Kültür ve Eğitim Gezileri (Ayda bir yapılabilir)
10. Gençlik Kampları (Ayda bir yapılabilir)
11. Spor Eğitimleri (Okçuluk, Tenis, Futbol vb.)
12. Müzik Eğitimleri
13. Görsel Sanatlar Eğitimleri
14. Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimleri
15. Bisiklet Turları
16. Kitap Okuma Halkaları
17.Temel Bilgisayar Kullanımı ve Kodlama Eğitimleri
18. Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri
19. Gönüllülük Çalışmaları