ÇADIR KAMP LİDERLİĞİ EĞİTİMİ

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kamp Liderlerine Program Sorumlusu Şefler tarafından ‘Çadır Kampı Oryantasyon‘ eğitimi verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2021 Yılında Çadır Kampları programları arasına eklenen ve bu yıl 27-30 Mayıs tarihlerinde ikincisi düzenlenen, çadır kamplarında görev alacak liderlere yönelik ‘Çadır Kamp Liderliği Eğitimi’  Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Arifiye Kamp Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile gerçekleşti.

Çadır kampı, bulunan iller ve çevre illerinde ikamet edenlerden seçilen 65 Erkek Kamp Liderine, Çadır kurma teknikleri, Kamp Malzemeleri, Teknik iz ve İşaretler, Halat ve Düğüm çeşitleri, İlk yardım ve Acil durumlara müdahale konularında eğitimler verildi. 3 gün süren eğitime Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan ziyarette bulunarak liderlere kamp tecrübelerini aktararak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3-6 Haziran tarihlerinde ise ; Arifiye Kamp Eğitim Merkezinde kız kamp liderlerine yönelik eğitim verilmesi planlanmaktadır.