1915 SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE VEFA

 

 Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Karasu İlçe Spor Müdürlüğü ve Karasu Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlenen, Sarıkamış Harekâtı’nın 108’inci yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri'ni anma programı,hükümet konağı önünden başlayıp Kuyumculu Mahallesi'nde son buldu.

 

   Karasu  İlçe Spor Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma programında, 5 Ocak 1915 Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu gerçekleştirildi.   

İlçe Spor Müdürlüğümüzün geleneksel hale gelerek gerçekleştirdiği  Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Programı, Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Kuyumculu Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık ve çok sayıda bisiklet tutkununun katılımı ile start verdi. Katılımcılar Türk Bayraklarıyla süslenmiş bisikletleriyle İlçe merkezinden Kuyumculu Mahallesi'ndeki Sarıkamış Şehitleri Anıtı'na kadar pedal çevirdi.

DUALAR EDİLDİ ÇORBA İKRAMI YAPILDI

   Kısa bir konuşma yapan Karasu İlçe Spor Müdürümüz  Kemal Ataç, ‘’Bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızın izinde, vatanımızı gençlerimizle birlikte sonsuza dek yaşatacağız. Her yıl geleneksel haline getirdiğimiz bu etkinliği 2023 yılının ilk ayının ilk haftasında gerçekleştirdik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Kuyumculu’ya varıldığında şehitlerimiz için dualar edildi ve çorba ikramı yapıldı.