Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm İlçelerde düzenlenen etkinliklerle kutladı.

19 Mayıs’ı 104’ncü yıldönümünde ; Tüm İlçeler de Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunulması ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

AKYAZI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Akyazı’da coşku ile kutlandı. Kutlama programları Akyazı Tören Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma programı ile başladı. Tören Saygı Durusu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu. Törene;

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden programda öğrenciler gösteriler sundu.

Programa, Kaymakam Yakup Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan, belediye başkan yardımcıları Mehmet Öztürk ve Ali Özer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, antrenörler, gaziler ve ilçe sakinleri katıldı.

 

FERİZLİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını temsil eden gençler başta olmak üzere vatandaşlarla beraber coşku içinde kutlandı.

Ferizli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104’üncü yılı kutlamaları Ferizli Hükümet Konağı Bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni ile başladı. Törende Ferizli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Aydön Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören son buldu. Törene Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, daire amirleri, STK başkanları, siyasi parti başkanları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bisiklet turu düzenlendi

Borsa İstanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Takımı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle pedal çevirdiler. İlçe Kaymakamı Hasan Balcı ve Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu tarafından verilen startla, Ferizli Kaymakamlığı önünden başlayan sporcular yaklaşık iki saat ilçe turu yaptı.

Kutlamalara Ferizli Kapalı Spor Salonunda devam edildi

Ferizli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Ferizli Kapalı Spor Salonunda devam edildi. Öğrencilerin, velilerin ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen tören şiir, halk oyunları, jimnastik, Taekwondo, Tenis, okçuluk, Badminton, Basket Atma Yarışması gösterileri ve sporcuların gösterileri bir festival havasında kutlandı. Yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla gençlerin gösterdiği performansa eşlik ettiler. Programın sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalya, kupa ve ödül verildi. Ödül törenin ardından tören son buldu.

19 Mayıs etkinlik törenlerine Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediyem meclis üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HENDEK

Hendek Spor Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, antrenörler, gaziler ve ilçe sakinleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, etkinlikler düzenlendi.

Programda Sakarya Arama Kurtarma Ekibi, salonun çatısından bayrakla iniş yaptı ve Atatürk posteri açtı.

KARASU

Karasu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Karasu Şehir Stadı’na bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı ve 104. yıl coşkusu statta devam etti.

Karasu Şehir Stadı’nda devam eden kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında gençlere seslenen Ataç, “Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Ya istiklal ya ölüm parolası ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir” vurgusunu yaptı. Ataç’ın konuşmasının ardından Karasu Anadolu Lisesi Öğrencisi Baran Taş “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini” ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Uzun “Gençliğin Ata’ya cevabını” okudu.

Statta düzenlenen programda Karasu Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Özşen Koleji Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterilerini sergiledi. Gençlerin gösterileri tribünleri de coşturdu. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Canan Karakaş “Boynumun borcudur”, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özgür Özdemir “O geliyor”, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Alper Yıldız “Şu sonsuz koşu”, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nden Seval Filizfidanoğlu “19 Mayıs” adlı şiirlerini okudu.

Tören final gösteri ile sona erdi. Final gösterinde jimnastik, okçuluk, bocce, masa tenisi, bilek güreşi, karate, futbol, voleybol, ayak tenisi gibi sporlar sergilendi. Genç sporcular sahada yerlerini alarak hünerlerini sergiledi.

SAPANCA

Sapanca Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar'ın Atatürk büstüne çelenk takdiminin ardından programa Sapanca Spor Salonunda devam edildi.

Buradaki törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar yaptı. Ardından öğrenciler tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu şiirler okundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından spor ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. İlçe genelinde yapılan çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Programlara; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Uğur Kandemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SÖĞÜTLÜ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtına, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce çelenk konularak başladı. Törenin ardından bando eşliğinde Söğütlü Spor Salonuna geçildi.

Törene İlçemiz Kaymakamı Sayın Cevat GÜN, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı. Düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının akabinde, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya cevabının okunması, gençlik marşı, şiirlerin okunması, çeşitli yarışmalar ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle tören sona erdi.

PAMUKOVA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pamukova Atatürk Stadında düzenlenen program ile coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Pamukova'da coşkuyla kutladı. Sabahın erken saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler sonrasında Pamukova Atatürk Stadında devam etti.

Pamukova Kaymakamı Kenan Aktaş, Garnizon Komutanı Mühimmat Üsteğmen Burak Özbakır, Belediye Başkanı Güven Övün, siyasi partilerin İlçe başkanları, STK ve kamu temsilcilerinin katıldığı 19 Mayıs etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sonrasında Pamukova Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Osman Dereli kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ardından Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi Başak Şevval Bedir gençlik adına bir konuşma gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Anadolu Lisesi Resim Sergisi ile Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Ebru Sergisinin protokol tarafından gezilmesi ile son buldu.