Bu yıl salgın tedbirleri kapsamında daraltılmış bir program uygulandığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıl dönümü, 81 ilde olduğu gibi Sakarya'da da İstiklal Marşı okuma etkinliği ile kutlandı.

Saat 19.19'da Yeni Sakarya Atatürk Stadyumunda sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte, Garnizon Komutanı ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Alb. Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Aka ile yetkililer katıldı.

"Saat 19.19'da İstiklal Marşımız Okundu"
Sporcuların Türk Bayrağı ile Atatürk Posteri açmasının ardından il protokolü stat hoparlöründen yayınlanan İstiklal Marşına eşlik ederken, vatandaşlar da bayraklarıyla balkonlarda kahramanlık destanını okudular.

"Basın Mensuplarına Açıklamalarda Bulunuldu"
Stat içerisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce bugün çok önemli iki olayı bir arada yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Bunlardan bir tanesi Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atılışının başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yıl dönümünün kutlamasını yapmaktayız. Ülkemize, insanlığa ve geleceğimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün yaşadığımız bir diğer güzellik de, bize yol gösteren, hayatımızın her anını şekillendiren ve inancımızla iftihar ettiğimiz Allah'ın güzel kelamının indiği geceyi idrak etmekteyiz. İnsanlığa rehber olan, bizlere her türlü konuda yol gösteren ve sosyal hayatımızı düzenleyen kutsal kitabımızın indiği Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

"İki Ayrı Güzelliği Bir Arada Yaşıyoruz"
Bugün iki güzelliği bir arada yaşadıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün hem 19 Mayıs 1919'un 101. yıl dönümünü yaşıyoruz hem de dinimizde kutsal saydığımız bir gecenin arifesine ulaşmanın sevinci içerisindeyiz, iki güzelliği bir arada yaşıyoruz.

“Kurtuluş Savaşının İlk Fitili Ateşlendi”
19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşımızın ilk fitilinin ateşlediği tarih olarak çok önemlidir. 19 Mayıs denince aklımıza özgürlük mücadelemiz geliyor, özgürlüğe olan aşkımız geliyor, yine bu özgürlük mücadelesinde milletimizin sergilediği büyük fedakârlık, büyük bir gayret aklımıza geliyor. 19 Mayıs dediğimizde bu bayramın atfedildiği gençliği ve gençliğe duyulan güveni hatırlıyoruz.

"Sınırlı Olsa da Gençlerimizle Birlikte Etkinlikler Yapmaya Çalıştık"
Yine aynı şekilde dinimizin kutsalları arasında saydığımız, bizim başvuru kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi'ni de biz bugün idrak etmiş oluyoruz. Bu iki güzelliğin kadrini bilip, bu iki güzelliğin kadrinden istifade etmek için elbette bugüne kadar gelen çok özel faaliyetlerimiz vardı. Ancak dünya ile birlikte ülkemizde de yaşanan salgın dolayısıyla bazı programlarımızı iptal etmek zorunda kaldık. Etkinlikler sınırlı olsa da bizler, gençlerimizle bir arada olduğumuzu göstermek için elimizden gelen bütün imkânları kullanmak istedik, sosyal medya üzerinden onlarla haberleşmeye çalıştık, sosyal mesafe kuralına uyarak onlarla birlikte bugünün anısına ağaçlar diktik, onlarla birlikte bazı bireysel spor faaliyetlerini yapmaya çalıştık. Bununla birlikte bugün ilimizin önemli tanıtıcı etkinliklerinden olan yamaç paraşütü alanında çeşitli gösteriler yapıldı. İçinde bulunduğumuz durum göz önüne alındığında az da olsa etkinlikler yapmaya gayret gösterdik.

"Sakarya'mızın Türkiye'nin Bir Parçası Olduğunu Gösterdik"
Bugün burada 19 Mayıs'ın 101'inci yıl dönümünde de saat 19.19'da gençlerimiz ve sporcularımızla birlikte bütün Türkiye'de olduğu gibi İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan coşkuyla burada okuyarak, Sakarya'mızın da Türkiye'nin bir parçası olduğunu göstermiş olduk” dedi.

İlgilerinden dolayı basın mensuplarına da teşekkür eden Vali Nayir, onlar aracılığı ile tüm Sakarya halkının hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını hem de Kadir Gecesini kutladığını dile getirdi.