KOCAALİ’DE BİSİKLET COŞKUSU

 

Kocaali Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde organize edilen bisiklet festivali üç gün sürdü. Kocaali Merkez Plajı’nda çadır kampında konaklayan bisiklet severler günlük turlarla çevreyi tanıma fırsatı buldu.

ÜÇ GÜN FESTİVAL


Yaz mevsiminin gelmesi ile özellikle gençlere, spor ve doğa tutkunlarına yönelik düzenlediği organizasyonları sıklaştıran Kocaali Gençlik ve Spor Müdürlüğü doğa ve bisiklet tutkunları için yeni bir organizasyona daha ev sahipliği
yaptı. Kocaali Kaymakamlığı, Kocaali BelediyesiSakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Kocaali’de gerçekleşen  Bisiklet Festivali üç gün sürdü. Sakarya'da bir ilk olarak gerçekleşen festivale Eskişehir, İstanbul, Bolu, Düzce, Afyon, Kütahya ve Kocaeli'nden sporcularla birlikte kardeş ülke Azerbaycan'dan da bisiklet severler katılım sağladılar.

 

15 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde başlayan festival 17 Temmuz Pazar akşamı sona erdi.

 

130 KM PARKUR


Her katılımcının kendi bisikleti ile katıldığı festival 15 Temmuz da Kocaali Merkez Plajı’ndaki kamp alanında başladı. Festivalin birinci gününde Kocaali Merkez Plajı’ndan Sakarya Nehri’ne kadar 45 kilometrelik parkur gezildi. Aynı gün 15 Temmuz etkinliğine katılan bisiklet tutkunları akşam Çadır Kampında konakladı. Festivalin ikinci gününde Kocaali Akçakoca arası 60 kilometrelik parkur gezildi akşamında ise plaj voleybolu ve plaj futbolu müsabakaları yapıldı. Konaklama yine kamp alanında oldu.
Festivalin son gününde "Doğaya Sür" sloganıyla Maden Deresi'ne pedal çeviren bisiklet dostları gün içerisinde üç saatlik bir doğa yürüyüşü de gerçekleştirdiler.

 

Kocaali Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ramazan Doğanay; Kocaali Bisiklet Festivaline verdikleri desteklerden ötürü Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kocaali Belediyesi'ne, yol güvenliğini sağlayan Karasu, Kocaali ve Akçakoca Jandarma ve Emniyet teşkilatının değerli mensuplarına teşekkür etti.