Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kocaali Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kocaali İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Bugünün Çocukları, Tarımın Geleceği’ projesi için start verildi.Proje kapsamında,pandemi sürecinde evlerinde kalan gençlerin teknolojik bağımlılıklardan uzaklaştırmak, toprakla buluşturmak ve üretimin mutluluğunu yaşatmak amaçlı  sosyal, kültürel ve zirai eğitimi verilmesi hedeflendi.

Atıl durumda bulunan, kullanılmayan tarım arazilerinin fazlalığı, gençlerin tarım sektörüne yeterince katılım sağlamaması ve Kocaeli ilçesinde fındık yetiştiriciliği haricinde alternatif bir ürün deseni bulunmaması, gençlerin bir çoğunun şehir merkezlerine göç etmesine sebep olmuştur. Bakanlık onayı alınan  projenin 2021 yılı Nisan ayı içerisinde başlanması planlandı.

Kocaali Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ramazan DOĞANAY ve Kocaali İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak BİLGİN projenin hayırlı olmasını dileyerek “Proje kapsamında çocuklara sağlıklı bir yaşamda sporun ve beslenmenin ilişkisini kavratmak, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan bir nebze uzaklaştırıp beraber üretebilmelerine ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak istiyoruz.” Dedi.