KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI "HAYALLERINI SAHNEYE TAŞI" İL FINALI ILE SON BULDU

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat Yarışmaları ‘‘Gençler Arası Tiyatro Yarışması’’ İl Finali ile son buldu.

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya Gençlik Merkezlerince organize edilen "Hayallerini Sahneye Taşı"  temalı tiyatro yarışması, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda  gerçekleşti. 

 

Gençler Arası Tiyatro Yarışmasında, 13-25 Yaş arası gençlerin ekipleri ile birlikte katılarak, en az 3 en fazla 15 kişiden oluşan, Komedi ve Dram olmak üzere iki kategoriden, minimum 8 dakika maksimum 15 dakikayı geçmeyecek şekilde oyunlarını sergilediler.

93 katılımcı 9 oyun gösterimi ile gerçekleşen Tiyatro Yarışmasında,  komedi ve dram türünde "vatan sevgisi, saygı, güven, adalet, doğruluk, dürüstlük" vb. konuları ile oyunlar sahnelendi . 9 grup İl Birincisi olabilmek için sahne de tüm hünerlerini sergilediler.

Hendek Sanat Atölyesi grubu, Yönetmenliğini Yakup Sinan Akçay’ın yaptığı ‘‘Salkım Söğüt’’ isimli eser , Juriden en yüksek oyu alıp  İl Birincisi olarak Bölge seçmelerinde Sakarya’yı temsil etmeye hak kazandı.

Erdem Elsiz Yönetmenliğinde oynanan  Erdemli Tiyatro grubu ‘‘Ne Yazık Ki Gerçek Bir Hayat Hikayesinden Uyarlanmıştır’’  eseriyle İkinci olarak tamamlayarak, Üçüncü olan ekip Loop Sahne grubuyla  Mehmet  Furkan Özel yönetmenliğinde ‘‘Siz Hiç Öldünüz Mü ?’’  eserini sahnede  sergiledi.

Başarılı eden gruplara ; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube  Müdürü Yavuz Çangır, Mali İşler Şube Müdürü Metin Koç, Adapazarı Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Kayançiçek tarafından taktim edildi.