FERİZLİ SPORA DOYACAK

2017 yılında, Adalet Bakanlığı’na geçici süreyle tahsisi yapılan Ferizli Spor Salonu, Adalet Bakanlığı’ndan 2022 yılında geri alındı. Bu spor salonu, Ferizli İlçe Spor Müdürlüğü uhdesine verilmesi üzerine, 500 kişilik spor salonu aktif bir şekilde tekrar sporcuların hizmetine açıldı.

 

Mevcut tesislerdeki eksiklikler, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Söğütlü Stadı’nın giyinme odaları ve saha içi gözden geçirilerek, kullanıcılara daha nezih bir ortamda spor yapma imkanı sağlandı. Ferizli'de ise, sentetik çim zeminli futbol sahasının dranaj kanalları yapılarak, sahanın yağmur sularından ve taşkınlardan olumsuz etkilenmesinin önüne geçildi.

 

Adalet Bakanlığı’ndan geri alınan, 500 kişilik spor salonu ve 1000 kişilik Ferizli Futbol Sahası, Ferizli Spor Kompleksi adını Ocak 2022’de almıştır.

Ferizli Spor Kopleksi’nde, hayata geçirilen spor branşlarında; Futbol, Badminton, Basketbol, Voleybol, Karate, Taekwondo ve Kick Boks’da öğrenim gören 450 ye yakın sporcu bulunmaktadır. Aynı zamanda spor kompleksi bünyesinde, 8 uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri bulundurur. Bunun yanı sıra güreş, pilates  ve masa tenisi kurslarının da Ramazan Bayramı’ndan sonra hizmet vermesi planlanmaktadır

Ferizli Şehir stadında ise, futbol kursları 100’e yakın sporcuyla devam etmekte, U-16,U-14, U-18 maçlarına ve 1. amatör maçlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Diğer ilçe takımları da burada müsabakalarını yapabiliyor. U-21,Genç Millî Türkiye karate Şampiyonası il seçmeleride , 5 Mart tarihinde Ferizli spor salonunda gerçekleşti.

 

Ferizli İlçe Spor Müdürü Serkan Aydön:  İlçede, kort tenisi alanı yapılmasını planlıyoruz. Yine ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında da gerekli planlamalar devam ediyor. Bayram sonrasında bu faaliyetlere başlamayı planlıyoruz. Okullar arası ilçe çocuk oyunları 27 Nisan’da, okullar arası futbol, voleybol ve bocce müsabakaları ise 10 Mayıs’da başlayacak. Tüm bunlara Ferizli Spor Kompleksi’mizde ev sahipliği yapacağız. Spora ilgi, özellikle ilçede çok fazla ve faaliyetler arttıkça da bu sayının artacağına inanıyoruz. Bütün paydaşlar bu konuda özverili ve birlik içerisinde çalışıyor. Kısa bir sürede, Ferizli ilçesinin adını, sportif başarı ve düzenlenecek olan turnuvalarla, daha fazla duyuracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.